Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Górnictwo
Dormio:
Nie pamiętam, którą barką (retriever czy covetor), bo od dawna do tego celu używam exhumerów, ale jetcana jakieś 1.5 roku temu na T1 strip minerach napełniałem w 40 minut (bez użycia mining upg.).
Do hisecu można użyć poza BSem paru innych shipów:
- BC - im więcej turret slot tym lepiej oczywiście - polecam Brutixa
- deska - od niej zaczynałem kopanie - dałem radę w Catalysta zmieścić 7 szt. (bez mining upg), ale niestety named (nie miałem skilli).
W hisecu średnia/duża barka w zasadzie NIE potrzebuje dronek do obrony - shield booster wystarcza w zupełności. To, że w obecności NPCów dronki kopiące padają jak muchy to już zupełnie inna historia.
sedziwoj:
Po pierwsze przeczytajcie poradnik co został podany na pierwszej stronie, tam jest ładne porównanie Mining Barge i Kążków/BS.
Po drugie, drony nie będą padać, jeśli wiesz jak się powinno dronami operować, raty są głupie, jak złapią agro na jakiś statek to nie puszczą dopóki on nie zniknie, lub same nie zginą. Więc pojawiają się raty -> return drone, łapiesz agro -> wypuszczasz dronki.
Do tego jak ktoś planuje kopać, to nie ma co się zastanawiać, bo Exhumerów to nic nie przebije. Czy to kopanie lodu, czy hi-end'owych kamyczków.
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Kwietnia 07, 2009, 09:40:13 ---- deska - od niej zaczynałem kopanie - dałem radę w Catalysta zmieścić 7 szt. (bez mining upg), ale niestety named (nie miałem skilli).
--- Koniec cytatu ---
Na pewno 7?
http://img27.imageshack.us/img27/5977/catalystm.jpg
Dormio:
Racja - 5.
Po napisaniu zacząłem się zastanawiać dlaczego w sumie przesiadłem się potem na Brutixa, lecz czujne oko Mony X jak zwykle pomogło. :-*
To na Brutixie mogłem zamontować 7, a na Catalyście 5.
PS
Kochana Mona X, cóż ja bez niej bym zrobił. :angel: ^^
PS II
BTW Coercer i Cormorant pozwalają na zamontowanie 6-ciu.
sedziwoj:
Dormio zastanów się czasem nad tym co czasem piszesz...
Przeczytaj co Halad napisał a potem wymądrzaj się. np. Osprej:
"20% bonus to mining laser yield per level", czyli walniesz 3 lasery, ale na max skillach (co nie jest trudne) będziesz miał o 25% wydobycie lepsze, do tego możesz sobie dorzucić tank itp. lub MU i mieć o 50% większe wydobycie...
Ogólnie nie opłaca się kopać statkami bez bonusów do tego. Nie wiem czemu tak kombinujecie jak koń pod górkę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej