Eve Online > NoobGarten
Postać - BG a SP i parę innych dylematów
Eskel:
--- Cytat: ZleDziadzisko w Października 06, 2008, 14:44:21 ---Czy jest jakaś inna możliwość przekazania ISKów na trial? W zasadzie to przez kontener spróbuje :D
--- Koniec cytatu ---
nie jestem pewien, jakos nigdy tego cholera nie pamietam, ale mam wrazenie ze z full account na trial MOZNA normalnie przelac kase, czyli ppm -> send money. schodki sie zaczynaja kiedy chcesz z triala na inne konta przeslac..
chyba ze chcesz z triala na trial, wtedy trzeba kombinowac, na #polish bylo paru od tego specjalistow, jednym ze sposobow jest kupowanie/sprzedawanie konkretnych itemow/modulow na markecie..
NeX:
ZleDziadzisko - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale tak na wszelki wypadek zauważę, że opłata GTC60d aktywująca wszystkie funkcje gry na stałe i przedłużająca konto na dwa następne miesiące, to wydatek około 65zł w przeliczeniu z dolara, a w polsce to i za 50zł da się załatwić. Prąd który zużywa przeciętny komputer gracza, to około 70zł miesięcznie. Skoro tyle czasu poświęcasz na kombinacje jak przelać ISKi, to wykombinuj też przynajmniej jeden GTC. Ja przestałem opłacać konta darmowymi ISKami, bo bardziej szkoda mi pół wirtualnego miliarda w EVE niż piccy i dużego piwa w realu :P
Co do samego przesyłaniaa rzeczy na kontach trial, to jedynym rozsądnym sposobem jest przekazanie ich przez TRADE pomiędzy graczami na jednej stacji, a nie przez market, który działa automatycznie i nie daje się przewidzieć kontrachenta. Jeżeli nie chce się stracić na wartości, to kupujemy rzeczy o minimalnej różnicy skupu i sprzedaży, wtedy łatwo odzyskujemy gotówkę. Najlepiej jeśli wiemy co potrzebuje druga postać, wtedy kupujemy jej np statki, broń i amunicję + skile i jeżeli mamy dostęp na dwa komputery, lub wystarczającą moc na wirtuala, to sami logujemy obie postacie na jedną stację, a jeżeli masz tylko jeden komputer (jeśli jedna postać ma już stałe konto, to problem nie istnieje, bo uruchomimy oba klienty na jednym os), to prosisz kogoś znajomego z EVE aby przekazał rzeczy nowej postaci i to wszystko. Inne akrobacje z marketem, to strata kasy i nerwów. Nie jestes pierwszy, który zaczyna pod górkę ;)
Eskel:
--- Cytat: NeX w Października 06, 2008, 21:16:54 ---(jeśli jedna postać ma już stałe konto, to problem nie istnieje, bo uruchomimy oba klienty na jednym os),
--- Koniec cytatu ---
jak probowalem z miesiac temu to nie moglem odpalic na jednym kompie 2 klientow, stalego i trial. chyba ze mozna to jakos obejsc, nie zalezalo mi az tak bardzo : p
NeX:
Często odpalam nowe triale razem ze starymi kontami i nigdy jeszcze nie miałem problemu. Nawet z jednej instalki gry działa to bezproblemowo. Chyba, że po ostatnim patchu coś się zmieniło, ale wątpię. Może w chwili nudów sprawdzę.
ZleDziadzisko:
Interesują mnie misje typu Kill. W internecie a dokładniej na EVE[geek] znalazłem tabelkę przedstawiającą procentowo zadania jakie możemy otrzymać u agentów określonej specjalizacji. Problem w tym ze ta tabela nie pokrywa się z tabela procentów na EVE guide.
- http://www.evegeek.com/mission.php
- http://www.eve-online.com/guide/en/g610.asp
Sugerując się eve-online.com powinienem wybrać Internal Security a evegeek.com Command. Która strona ma dobre zestawienie procentów?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej