Eve Online > NoobGarten
Pare pytanek noobka co do startu
anerian:
Nigdy w WoWa nie grałem ;p. W vagasa to jeszcze jeszcze co do slepka masz racje. Już wiem jak mam iść co do matar (jest wkońcu znalazłem dobry temat na forum ^^), ale jeszcze nikt mi nie powiedział jaka broń jest najlepsza do gry pvp matarami statkami do solo pvp typu vaga etc. Wiem już że muszę robić matara pod speed tanka. Ale ciągle proszę o jakiś dobry fit do którego mógłbym się ustosunkować.
@down: dzięki tego mi było trzeba, a co do info to klikam na wszystko co znajde, ale tyle tego że połapanie się we wszystkim to kwestia tygodnii :P.
Ps. Jaki typ wyposażenia jest dobry do ammarskich statków i w jakich ilościach?? Tzn. procki, speed bustery etc.?
Hastrabull:
google -> eft (eve fitting tool) i milej zabawy :)
poza tym czytaj dokladnie opisy modulow (right click -> show info).
Matarskie dziala, to dziala typu projectile, czyli artyleria i autocannony.
Ja niestety nie powiem ci, czego uzywac. Mysle, ze bedziesz mial wiecej radosci jak sam sie tego dowiesz :)
White_Haven:
Hastrabull ma rację. Zacznij grać a czas przyniesie ci odpowiedzi, bo pytanie się z kontem trialowym jak sfitować Vagę jest takie trochę nie w te mańkie ;). Zanim ty do tej Vagi swojej (a tym bardziej Sleipa) doskillujesz to CCCP zdąży dorzucić jeszcze ze 2 patche po których i tak trzeba będzie na nowo wymyślać :).
NeX:
Prostym narzędziem do pomocy w fitowaniu dla zaczynającego grę jest EVEMon (nie tylko skllplany potrafi pokazać), a konkretnie umieszczony przy każdym opisie skila statku link do fitów umieszczonych na forum i killboardzie BattleClinic.com
Fity wyświtlają się w okienku EVEMona i nie trzeba nawet czytać samego anglojęzycznego forum. Zawierają oceny z głosowania czytelników i generalnie te oceniane najwyżej są dobre. Trzeba tylko brać poprawkę na datę wystawienia fitu, bo zasady gry ulegają modyfikacji, a więc i fit z 2006 może być mniej funkcjonalny. Np vampiry zamiast aktualnie powszechnych neutów itp. W nazwie fitu jest zazwyczaj napisane, czy to PVE, PVP, solo etc. Szczegóły i komentarze są na forum. Link także z EVEMona.
Voulture:
Nie ma co patrzec po fitach poki nie wie sie co sie tym statkiem robi i jak. Znam osobe ktora wdupila jednego dnia 3 super sfitowane vagi, wszystko t2 itd. Wszyscy sie dziwili, ze ta vaga spadla a dopiero przy 3 kmie koles napisal: "nie wiem co wy widzicie w tej vadze, szybko podlatuje do wroga ale ani dpsa nie ma ani nie tankuje" okazalo sie, ze do kazdego wroga podbijal na 0 i walil z haili.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej