Eve Online > NoobGarten
Pare pytanek noobka co do startu
anerian:
Mam parę pytań początkowego gracza.
1) W eve na 1 koncie mogę mieć więcej postaci na 1 koncie?? Jeśli tak to istnieje możliwość przesyłania surowców z postaci na postać?
2) Za cel mam dobicie do battleshipów, po drodze ciągnąc przez inne statki raczej czysto bojowe. Jakby ktoś mógł podać dobry rozkład skilli, aby dobić do battleshipa, chce aby to było raczej pvp, może jeszcze skille do skanowania. Wiem że battleshipy są cieżkimi i wolnymi statkami, jednak która frakcja ma najszybsze??
3) Ile ogólnie czasu zajmuje dojście do battleshipa?? (skille i materiały).
4) Ogólnie rasa, "blood lines" etc. które byłyby najlepsze do moich planów.
5) Jeśli chcecie dokładniejsze dane to pytajcie ja postaram się dać odpowiedź.
6) Jak patrzyłem to podobają mi się 2 battleshipy, abaddon i maelstorm, której frakcji lepszy do moich preferencji?
7) Jakie statki będzie dobrze wybrać w drodze do gwiazd ;)
8) Chcę latać szybkimi statkami fajnie radzącymi sobie w solo, radząc sobie także w bitwach. Później chciałbym tę koncepcję zamienić na szybsze niż normalnie statki które byłyby dobrymi platformami bojowymi (koniec na battleshipach). W późniejszych etapach podobałoby mi się ulepszenia w "skakaniu" statkiem.
9) Co do dronów to w pierwszej kolejności bojowe, a jak jeszcze się zmieści to nawigacyjne.
Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziękuję.
10) Koniec końców chciałbym aby moje statki mogły robić szybkie wypady na tereny wroga, niebezpieczne tereny, zrobić tam sporą masakre i sie ulotnić, a także żeby w bitwie były czymś troche więcej niż latającym kawałkiem złomu na odstrzał.
11) Jakimi statkami latać po drodze do battleshipów?
More coming soon... ;)
--- Cytuj ---5 milionów sp w Dronach, 2 w Elektronice, 4 w Inzynierii, 10 w gunnery, 1 do 3 w mechanice, 3,5 w nawigacji, 2,5 w spaceship command.
--- Koniec cytatu ---
Hmm a jakaś rozpiska skilli do wszystkich moich wymagań i wsadzania ich w jakiej kolejności, żeby wygodnie było podrodze grać. Ile będzie trwać robienie samych skilli na maelstorma?
Goomich:
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---1) W eve na 1 koncie mogę mieć więcej postaci na 1 koncie?? Jeśli tak to istnieje możliwość przesyłania surowców z postaci na postać?
--- Koniec cytatu ---
Tak, za pomocą kontraktów.
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---2) Za cel mam dobicie do battleshipów, po drodze ciągnąc przez inne statki raczej czysto bojowe. Jakby ktoś mógł podać dobry rozkład skilli, aby dobić do battleshipa,
--- Koniec cytatu ---
5 milionów sp w Dronach, 2 w Elektronice, 4 w Inzynierii, 10 w gunnery, 1 do 3 w mechanice, 3,5 w nawigacji, 2,5 w spaceship command.
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 --- chce aby to było raczej pvp, może jeszcze skille do skanowania.
--- Koniec cytatu ---
Survey, Astrometric pinpointing, Astrometric triangulation, Astrometrics, Signal Acquisition, covert ops.
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 --- Wiem że battleshipy są cieżkimi i wolnymi statkami, jednak która frakcja ma najszybsze??
--- Koniec cytatu ---
Chwilowo matarskie.
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---3) Ile ogólnie czasu zajmuje dojście do battleshipa?? (skille i materiały).
--- Koniec cytatu ---
Od dwóch tygodni do paru lat.
Zanthar:
Cześć.
ad1) Możesz mieć 3 postacie na jednym koncie, z tym, że tylko jedna może skillować w danym czasie. Istnieje możliwość przesłania surowców między postaciami na jednym koncie, pod warunkiem, że nie jest to konto trial, na którym, o ile dobrze pamiętam, nie można wystawiać kontraktów.
ad2) Spróbuj samemu ułożyć sobie skillplan np. za pomocą programu EVE Mon. Po co mam Ci odbierać tę przyjemność ? Przy okazji sporo się dowiesz :) Ogólnie powinieneś wylatać sporo czasu każdą z klas statków jakie są po drodze do bs'a, czyli fregat'y, destroyer'y, cruiser'y, battlecruiser'y potem battleship'y.
ad3) Dojście do samego bs'a może zająć Ci tylko 3 tygodnie ale po co Ci statek, z którym nic nie możesz zrobić ? Jest cała masa skilli pobocznych, które poprawią Twoje umiejętności w wykorzystaniu tego sprzętu. Nie masz co się spieszyć z bs'ami.
Minmatarzy z założenia mają najszybszy sprzęt, także battleship'y. Jednak szybkość nie jest czynnikiem, który decyduje czy bs jest dobry,czy nie. Sprawa rozbija się o odpowiedni tank ( naprawianie armora albo tarczy ) i wykorzystanie bonusów indywidualnych dla każdego rodzaju bs'a.
Minmatarskie bs'y nie są najlepiej tankującymi jednak dobre skille zdecydowanie im pomagają, zresztą tak samo jak bs'om innych ras.
ad4) Wszystkie rasy mają swoje '+' i '-'. Nie ma najlepszej i nie ma najgorszej. Generalnie, postaraj się, żeby przy tworzeniu, postać miała w miarę równomiernie rozłożone bazowe atrybuty ( czyli takie jakie masz przy braku skilli z grupy learning). Jeśli chcesz zrobić postać pvp to możesz ewentualnie poświęcić charyzmę na rzecz perception i willpower ale bez przesady. Pokombinuj sam z tworzeniem postaci ( jak dla mnie, to fajna zabawa ). Każda rasa ma bloodlines pozwalające na równomierne rozłożenie atrybutów.
ad5) Narazie nie potrzebuję dokładniejszych danych.
cd.
ad6) Oba są bardzo dobre. Mael ma troszkę słabszego tanka, Abb - trochę lepszego. Mael jest ciut szybszy, Abb jest dość ociężały (wynurzenia co do szybkości bs'ów - patrz pkt3 :P) Mael z kolei nie potrzebuje capacitora do strzelania, Abb tak, i to dużo. Jeśli capacitor się skończy to Abb nie będzie mógł strzelać a Mael tak. Jednak dobre skille do capacitora sporo pomagają i w sumie nie powinieneś mocno się tym przejmować.
ad7) Polecam poczytać to forum a wszystkiego się dowiesz
ad8, ad11) Patrz pkt 7 :P
Pozdro
pticu:
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---
1) W eve na 1 koncie mogę mieć więcej postaci na 1 koncie?? Jeśli tak to istnieje możliwość przesyłania surowców z postaci na postać?
--- Koniec cytatu ---
tak, mozesz miec 3 postacie, ale tylko jedna mozesz szkolic-skilowac, chcac szkolic inna postac przerywasz szkolenie pierwszej.
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---2) Za cel mam dobicie do battleshipów, po drodze ciągnąc przez inne statki raczej czysto bojowe. Jakby ktoś mógł podać dobry rozkład skilli, aby dobić do battleshipa, chce aby to było raczej pvp, może jeszcze skille do skanowania. Wiem że battleshipy są cieżkimi i wolnymi statkami, jednak która frakcja ma najszybsze??
--- Koniec cytatu ---
frigate, assault frigate, covert ops frigate, destroyer, cruzer, heavy assault cruzer, recon ships, battleships...
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---3) Ile ogólnie czasu zajmuje dojście do battleshipa?? (skille i materiały).
--- Koniec cytatu ---
niektorzy wogole tym nie lataja :) latac a latac to jest roznica, latac mozesz w 2 tygodnie, ale latac efektywnie to juz kilka miesiecy
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---8) Chcę latać szybkimi statkami fajnie radzącymi sobie w solo, radząc sobie także w bitwach. Później chciałbym tę koncepcję zamienić na szybsze niż normalnie statki które byłyby dobrymi platformami bojowymi (koniec na battleshipach). W późniejszych etapach podobałoby mi się ulepszenia w "skakaniu" statkiem.
--- Koniec cytatu ---
vagabond
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---9) Co do dronów to w pierwszej kolejności bojowe, a jak jeszcze się zmieści to nawigacyjne.
Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziękuję.
10) Koniec końców chciałbym aby moje statki mogły robić szybkie wypady na tereny wroga, niebezpieczne tereny, zrobić tam sporą masakre i sie ulotnić, a także żeby w bitwie były czymś troche więcej niż latającym kawałkiem złomu na odstrzał.
--- Koniec cytatu ---
vagabond, rapier, huginn, pilgrim, sacrilige
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---11) Jakimi statkami latać po drodze do battleshipów?
--- Koniec cytatu ---
vagabondem :)
--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 15, 2008, 21:41:41 ---Hmm a jakaś rozpiska skilli do wszystkich moich wymagań i wsadzania ich w jakiej kolejności, żeby wygodnie było podrodze grać. Ile będzie trwać robienie samych skilli na maelstorma?
--- Koniec cytatu ---
to moze byc trudne z powodu duzo skili :)
anerian:
Ty za all odpowiedzi, myślę że mnie już w dużej części satysfakcjonują. Zostało mi już ostatnie pytanko. Na wikipedii znalazłem ciekawą klasę statków:
"Black Ops - Battleshipy Tech 2, które mogą poruszać się bez użycia systemu bram, przez co stanowią groźną broń"
Jednakże na stronie eve nie mogę ich znaleść.
Chyba już wiem dokładnie jaki zamierzam zrobić statek. Wezme maelstorma, wpakuje na niego cloacka i sensory + drony bojowe, reszte raczej w szybkość i uzbrozojenie. Będę mógł sobie robić wypady za linię wroga a potem zorbić małe zamieszanko i zwiać. A w czasie bitew teżą nie będę kompletnie bezużyteczny. Co myślicie o takim planie? Tylko jeszcze wszystkie skille rozplanować. Ale najpierw będę celował w vagabonda, czym jeszcze przed vagą latać?
Ps. Która z minmatarskich postaci byłaby najlepsza do moich planów?
Ps2. Wolałbym narazie jakiś skill plan póki co do ustosunkowania sie do niego, wiem tylko że chce w nim wymagania do maelstorma, cloacka, dronów bojowych, mocnej broni i dużej szybkości a także w miarę tanka. Statek z tego wynika będzie pancernikiem do ukrytych wypadów i sinowania z paroma innymi funkcjami. Później jak już zaczne się lepiej orientować sam dokonam zmian.
Ps3. Nie wiem czy maelstorm jest najlepszy do moich planów, z tego coi czytałem kiepski z niego solo statek, jakieś rady??
@down: Wiem, ale póki co w tą właśnie konfiguracje będę celował.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej