Eve Online > NoobGarten

Pare pytanek noobka co do startu

<< < (4/5) > >>

Zanthar:
Pogrzebałem chwilę przy tworzeniu postaci minmatarskiej. Celem był taki dobór atrybutów aby ich podstawowy rozkład był równomierny.
Oto wyniki.
Sebiestor: +0, +1, +2, +1, +1 (char, int, mem, perc, will), anchestry - rebels, dają bazowe 6, 8, 8, 9, 8 (char, int, mem, perc, will)
Brutor: +0, +3, +0, +0, +2 (char, int, mem, perc, will), anchestry - workers, wychodzi 6, 7, 8, 9, 9 (char, int, mem, perc, will)
Vherokior: +0, +0, +0, +3, +2 (char, int, mem, perc, will), anchestry - mistics dadzą 8, 8, 8, 7, 8 (char, int, mem, perc, will)

Dalsze wybory co do kariery i specjalizacji są w sumie nieistotne, przy założeniu, że wszystkie skille z grupy learning zostaną wyciągnięte na ten sam poziom, np basic learning'i na V lvl a advanced na IV, no i oczywiście sam skill learning na V. Jeśli chcesz na początku trochę szybciej skillować skille bojowe (grupy: spaceship command, gunnery, missile launcher operation) to wybierz karierę military i specjalizację solider.

anerian:
Dzięki, przynajmniej co do buildu postaci mam pewność. Tera pozostaje pytanie czy na ślepka wejdzie moduł kamuflarzu, moduły potrzebjne do eksploracji i jeszcze do tego moduły do speeda i do boju (plus jeszcze cosik)??
Co myślicie o takim rozkładzie statków.
Noobship > jakiś cruiser > battlecruiser > vagabond > sleipnir > a po co mi xD??

Czy jeśli chodzi o wybór broni to biore 1 typ działka i skille do niego skilluje na maxa czy tutaj jest się bardziej uniwersalnym?? Czy tak samo jest z rakietami?? Czy generator kamuflarzu i dobry speed i eksploracyjne cóśka do statku to dobry wybór na moje plany co do statku? I ponawiam pytanie czy z tym wystarczy jeszcze jakaś dopaka do ofensywy i defensywy statku??
@down: Wywalamy eksploracje, ok, ale wejdzie kamuflarz (do akcji na tyłach wroga to sie może raczej przydać xD) i czy reszta też jakoś się zmieści?
@edit: Co do skilli, to robimy cruisera i battlecruisera na odpowiednie statki, potem skille na vage, a na koniec skille na slepka. Oprócz tego oczywiście gunnery, missiles, skille do dron ECM. I tu się pojawia problem, otóż mamy mniej więce baze skillową + te drony, a żeby statek był dobry trzeba coś więcej. Jakiego typu broni używać najlepiej w slepku (i statkach po drodze) do akcji na tyłach wroga, w jaki typ broni wsadzic skille i ile?? To samo tyczy się rakiet. Dodatkowo czy opyla sie dawać w skille w kamuflarz (i przy okazji elektronike, tarcze, sensory itp.). Czy kamuflarz robi na takim statku jaką kolwiek róznice? Ogólnie przydałaby sie jakies rady w co wsadzić skille na początku (wiem jest taki poradnik ale jak na mój gust troche w nim mało). A i w co wsadzać później żeby zrobić statki do misji typu commando.

Straszny:

--- Cytat: Paweł Alan w Sierpnia 17, 2008, 18:59:22 ---Dzięki, przynajmniej co do buildu postaci mam pewność. Tera pozostaje pytanie czy na ślepka wejdzie moduł kamuflarzu, moduły potrzebjne do eksploracji i jeszcze do tego moduły do speeda i do boju (plus jeszcze cosik)??

--- Koniec cytatu ---

Na Sleipnira taki moduł wejdzie, teoretycznie, ale nikt normalny go tam nie włoży. Do eksploracji użyj sobie alta w heliosie czy rapierze, do pure pvp - lataj sleipnirem. Nie ma w grze statku do wsadzenia ALL IN ONE.

aha - ja tam osobiście wcale nie szukałem zrownoważonych statystyk- wrecz przeciwnie - budowałem postać matara pod PVP - i wyjechałem mu na maxa z percepcją i willpower i po roku gry jestem z takiej nierównej budowy statystyk bardzo zadowolony :)

Zanthar:
Pojawiło się zapotrzebowanie na postać o wyważonych atrybutach więc coś tam wyprodukowałem. Dobrym rozwiązaniem byłoby w przypadku sebiestorów wywalenie po jednym punkcie z int oraz mem i przerzucenie ich do percep i will.

A tak naprawdę, na dłuższą metę to nie ma znaczenia. Ja, na przykład mam za dużo int i mem a i tak gunnery i spaceship command to grupy, w których mam najwięcej sp. Po jakimś okresie grania człowiek przestaje zwracać uwagę na to czy jest 2400sp/h czy 2000. Imo, ważniejsza jest dbałość o to, żeby nie było przestojów w skillowaniu.

Paweł, proponuje Ci pokombinować trochę z Eve Mon (taki program do układania skill planu). Przekonasz się, że wsiąść w vagasa to nie takie hop siup a tym bardziej w sleipnir'a.

Skeer:
No i generalnie pograć w Eve i poznać realia świata.

Bo ja tu widzę pytania, na które da się tylko powiedzieć: "NIE! TAK SIĘ NIE ROBI / NIE DA / TO BEZ SENSU" etc  ;)

Gdybym ja na megasa wsadził cloaka, scan probera, eccm, mwd, shield, armor i speed tank  etc etc, w chęci bycia uniwersalnym (jak wynika z Twoich pytań) to byłbym w Coven skończony bardzo szybko  :)

To nie WoW.

Całe szczęście  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej