Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Bobici na północy.
CoeathalVega:
straszny.... nie strzep jezyka. tylko sie na trolla natniesz. Kto jest na polnocy, wie co sie dzieje, reszta gdyba, i niech tak zostanie.
Yogos:
--- Cytat: Scaryman w Sierpnia 05, 2008, 10:00:03 ---a moim zdaniem jest troche inaczej - byłem na początku MAXa i słyszałem odprawę Molla, widziałem flote capitali, widziałem ILE ich lata, a że we flocie było na pewno rojowisko szpiegów - to FC NC doskonale też tą siłe znają.
GBC tak na oko to w każdej chwili 500 capitali i 100 supercapitali. Jaka flota do tego wystartuje?
Zaorane ? heh... Wasi FC doskonale wiedzą ze wyskocznie z setką, dwoma czy nawet trzema - capitali oznacza przeoranie ich na jeden raz.
MAX jest udowodnieniem raczej gigantycznej siły militarnej BOBa niż wyzwaniem rzucanym komuś.
--- Koniec cytatu ---
E tam.
500 capsów mieliście na przelocie gdy ludzie lecieli na 2-4 kontach.
W bitwie 1-2 konta sie da obsłużyć chyba że ktoś na kilka pcetów jedzie.
+ był to początek kampani + zaplanowany OP dlatego frekwencja podbita.
IMO maks co dacie rade wycisnąć teraz to niecałe 200 capsów a i to na zaplanowanym opie.
Wy się wystawiacie pod ich posami i to oni robią hot dropa więc to oni wybierają czas ataku
Lub jeśli się zdecydują bronić to systemy mają swoje ograniczenia ze względu na liczby i alag.Skok na wrogą flote capitai+supportu będącą już na gridzie to jest laglottek.
I dlatego uważam że są w stanie powalczyć z wami. jakby RA zobaczyło 150 capsów z NC to pewnie zalogowaliby też swoją flote 50 capitali.
Ale to czcze dywagacje bo NC sie nie postawi.
Moge się nawet założyć o quafe.
EDIT
* Yogos daje ciasteczko Brucowi ::)
Vic Brunner:
każdy wsytawia taką flotę na jaką go stać. Gdyby NC dysponowało flotą capsów umożlwiającą zjechanie floty GBC (czyli zdecydowanie większą aby mieć pewność) to by to dawno zrobiło. Ale najwyraźniej nie ma, być może ma porównywalną wielkością, ale tu wchodzi kolejny czynnik:strach, który ma wielkie oczy. Strach przed wtopą tejże floty. Ostatnie pól roku gry pokazało, ze BoB baardzo rzadko przgrywa bitki capsowe, na dodatek nie boi się ich tracić. Kolejnym czynnikiem są możliwości mobilizacyjne - w GBC jest duży BoB napędzający cała machinę i wystawiający większość capsów, w NC to równorzędne alliance, z których każdy musi oddzielnie się mobilizować, bawić w logistykę, zaopatrzenie itd.. dlatego w każdej chwili GBC może wystawić natychmiast setkę capsów, a u NC trzeba poinformować wszystkie alliance, zgrać się, na dodatek niektóre mają inne problemy, itd.. to zajmuje czas.
CoeathalVega:
Vic, to nieprawda.
Z dobrze poinformowanych zrodel wiem, iz po stracie 6 regionow (czy tam 9) flota bobowych capsow jest nie do odbudowania w razie wtopy, na co wszyscy czekaja.
Hastrabull:
--- Cytat: CoeathalVega w Sierpnia 05, 2008, 10:34:33 ---Vic, to nieprawda.
Z dobrze poinformowanych zrodel wiem, iz po stracie 6 regionow (czy tam 9) flota bobowych capsow jest nie do odbudowania w razie wtopy, na co wszyscy czekaja.
--- Koniec cytatu ---
a to nieprawda. my, pety BOBa przeciez tyle wam placimy, ze na pewno macie kase na 500 nowych capsow
:smitten: :knuppel2: :uglystupid2:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej