Eve Online > NoobGarten
Noob producent
MightyBaz:
parametr pe ma sens jesli masz item , ktory schodzi ja swieze buleczki, czyli wiecej produkujesz np. w ciagu miesiaca, dzieki temu masz wiekszy profit
takich itemow chyba juz nie ma, bo po wprowadzeniu inwencji ilosc producentow wzrosla wykladniczo...
jedyny wyjatek kiedy masz oryginal bpo t2, wtedy invetors moga ci skoczyc, nigdy nie dojda do takiego poziomu kosztow...niestety
Tuba:
Dzięki za odpowiedzi O0
Teraz wiem znacznie więcej :D
Kolejne pytanie.
[1] Czy wykres z cenami i obrotami dotyczy całego regionu, czy moge w jakiś sposób prześledzić popyt i obroty na dany produkt w danej - konkretnej stacji?
[2] Czy towar schodzi lepiej w hi-secu (np. amunicja małego kalibru dla noobów), czy może w low secu - gdzie np. jest bardzo mały wybór towaru?
[3] Jaki towar jest najbardziej płynny (oprócz surówców)? Chodzi mi o układy 0.1-1.0.
[4] Jak sparwdzać ceny w innych regionach? Recznie (stateczkiem dolecieć) czy jest może jakaś strona, która porównuje ceny z różnych regionów?
Dormio:
--- Cytat: Mighty Baz w Czerwca 26, 2008, 13:10:02 ---parametr pe ma sens jesli masz item , ktory schodzi ja swieze buleczki, czyli wiecej produkujesz np. w ciagu miesiaca, dzieki temu masz wiekszy profit
takich itemow chyba juz nie ma, bo po wprowadzeniu inwencji ilosc producentow wzrosla wykladniczo...
jedyny wyjatek kiedy masz oryginal bpo t2, wtedy invetors moga ci skoczyc, nigdy nie dojda do takiego poziomu kosztow...niestety
--- Koniec cytatu ---
Baz, oboje z Riką częściowo macie rację i równocześnie się mylicie. Jako producent nie powiem gdzie ma sens szlifowanie PE, bo po co mam budować sobie większą konkurencję. W każdym razie jest WIELE takich produktów w przypadku których ma to sens.
--- Cytat: Richie Rich w Czerwca 26, 2008, 16:17:42 ---Kolejne pytanie.
[1] Czy wykres z cenami i obrotami dotyczy całego regionu, czy moge w jakiś sposób prześledzić popyt i obroty na dany produkt w danej - konkretnej stacji?
--- Koniec cytatu ---
A szczerze mówiąc nie wiem, ale pewnie patrząc na ilości całego regionu. Poza tym robienie osobnego wykresu dla każdej stacji i każdego produktu zarżnęłoby serwer dokumentnie.
--- Cytat: Richie Rich ---[2] Czy towar schodzi lepiej w hi-secu (np. amunicja małego kalibru dla noobów), czy może w low secu - gdzie np. jest bardzo mały wybór towaru?
--- Koniec cytatu ---
Zależy co. Amunicja dla noobów w lowsecu na pewno nie będzie dobrze schodzić. W lowsecu masz mały wybór, ale i potencjalnych klientów jakby mniej. No i są bardziej wymagający.
--- Cytat: Richie Rich ---[3] Jaki towar jest najbardziej płynny (oprócz surówców)? Chodzi mi o układy 0.1-1.0.
--- Koniec cytatu ---
Tritanium... a oprócz surowców. No stary - ja nie zdradzę Ci swoich tajemnic.
--- Cytat: Richie Rich ---[4] Jak sparwdzać ceny w innych regionach? Recznie (stateczkiem dolecieć) czy jest może jakaś strona, która porównuje ceny z różnych regionów?
--- Koniec cytatu ---
Przelecieć się np. shutlem. Strona:
EVE-Central
Kalressin:
--- Cytuj ---Kolejne pytanie.
[2] Czy towar schodzi lepiej w hi-secu (np. amunicja małego kalibru dla noobów), czy może w low secu - gdzie np. jest bardzo mały wybór towaru?
[3] Jaki towar jest najbardziej płynny (oprócz surówców)? Chodzi mi o układy 0.1-1.0.
[4] Jak sparwdzać ceny w innych regionach? Recznie (stateczkiem dolecieć) czy jest może jakaś strona, która porównuje ceny z różnych regionów?
--- Koniec cytatu ---
1 Zobacz jakiej wielkosci sa ordery na danej stacji a potem sprawdz jak sie zmienily nastepnego dnia? :P
2 Czesto ludziom nie chce sie leciec nawet 2-3j po cos taniego i mozna na takich itemach zarobic nawet 3 krotne przebicie. Ludzie bywaja leniwi / spieszy im sie.
3 Zaden aktywny trader nie sprzeda ci swoich patentow na zarabianie kasy.
4 Jest taki program ( nazwy nie pamietam, poszukaj na eve forum) ktory wczytuje logi z marketu. Masz 3 alty na koncie, umieszczasz je w 3 regionach, zrzucasz ceny, porownujesz.
Tor Meev:
--- Cytat: Kalressin w Czerwca 27, 2008, 00:56:45 ---4 Jest taki program ( nazwy nie pamietam, poszukaj na eve forum) ktory wczytuje logi z marketu. Masz 3 alty na koncie, umieszczasz je w 3 regionach, zrzucasz ceny, porownujesz.
--- Koniec cytatu ---
EVE Market Scanner:
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=598006
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej