Eve Online > NoobGarten

Noob producent

<< < (2/4) > >>

NeX:
Jeżeli nie poddasz BPO obróbce w laboratorium, to nic nie możesz wpisać jako ME, bo to parametr rozwoju blueprinta, a nie Twojego skila.

PE jest zależne od poziomu skila Production Efficiency
ME to poziom obróbki. Zazwyczaj od 0 do 30

Przy PE 5

ME0 - 10%
ME1 - 5%
ME2 - 3.3%
ME3 - 2.5%
ME10 - 0.9%
ME50 - 0.2% Waste (straty)

Jeżeli lubisz wzory:

(1.25-0.05*X)*(1+(0.1/(1+Y)))*Z

gdzie:

x = Twój PE lvl
Y = BPO ME lvl
Z = Bazowe zuzycie minerałów

Tuba:
Napisalem na forum BatleClinic i okzalo sie ze:

--- Cytuj ---The entry for production Efficiency you noticed refers to the skill called production Efficiency.

Pe is the Production level noted on your Blueprint.
ME is the material level noted on your Blueprint.
--- Koniec cytatu ---

Mam nadzieje ze przyda sie innym. Ja bym na to nie wpadl. Napisalem tez do nich zeby dodali to do opisu.

Goomich:
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=585617

Ten program powinien załatwic większość twoich potrzeb.

Ja używam tego: http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=398536
Prostrzy i szybszy.

Dormio:

--- Cytat: Richie Rich w Czerwca 24, 2008, 23:48:11 ---Napisalem na forum BatleClinic i okzalo sie ze:

Mam nadzieje ze przyda sie innym. Ja bym na to nie wpadl. Napisalem tez do nich zeby dodali to do opisu.

--- Koniec cytatu ---
PE to skrót Production Time Efficency, no i dość nieszczęśliwie się składa, że ma ten sam skrót co skill.
W produkcji w zasadzie masz do czynienia z 3-ma parametrami:
1. Skille:
- Industry - poziom wpływa na czas produkcji (4%/lvl)
- Production Efficiency - poziom wpływa na zużycie minerałów (określa zakres w jakim jako producent marnotrawisz dostępne surowce - 4%/lvl)
2. BPO ME - Mineral Efficency, wydajność BPO w zakresie mineralnym (max 10%)
3. BPO PE - Production Time Efficency (tu nie pamiętam jaka jest granica)
Każdy poziom umiejętności zmniejsza, w sumie można o 20% poprawić (skrócić) czas produkcji i zredukować do 0% straty z tytułu nieumiejętnego posługiwania się urządzeniami i surowcami (marnotrawstwo). Dopiero przy lvl5 nasze umiejętności NIE wpływają negatywnie na produkcję !
"Szlifując" BPO możemy dodatkowo redukować zużycie minerałów oraz skracać czas produkcji (doskonalimy projekt).

A tu jak liczyć BPO ME:
Required_Amount = Round(Base_Amount * ((1 + (Default_Blueprint_Waste_Factor / (1 + Blueprint_Material_Level))) + (0.25 - (0.05 * Production_Efficiency_Skill_Level))), 0)

W większości wypadków ludzie pomijają PE jako element nie mający zbyt wielkiego wpływu ich zdaniem na produkcję. Jak błędne jest to mniemanie warto sprawdzić na przykładzie: AB10MN T1 ma bazowo 10m czasu produkcji. Robiąc lvl5 w industry zmniejszamy ten czas do 8m. Szlifując BPO na lvl10 PE otrzymujemy 6.5 minuty czasu produkcji. Zaoszczędziliśmy 3.5 minuty. Ponieważ Industry i Production Efficiency są w zasadzie wymagane przy produkcji na lvl5 to przyjmijmy, że bazą było 8m, czyli oszczędzamy 1.5 minuty. Z tego wynika, że korzystając z BPO z PE:10 za każdym razem kiedy wyprodukujemy 4szt (26 minut), to osoba korzystająca z BPO z PE:0 będzie w stanie wyprodukować 3szt (24 minuty).

misao:
co zwykle nie ma znaczenia , chyba ze produkujz 237128367821637216351361312736127361 cap boosterow 800
>_>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej