Eve Online > NoobGarten

Noob producent

(1/4) > >>

Tuba:
Witam,

Interesuja mnie wszytskie ciekawe strony, narzedzia dla producenta.
Czy jest np.narzedzie podobne do opcji mineral  worksheet, ale zeby byla np. opcja sciagania aktualnych cen dla danego regionu, i przy okzaji wgranie gotowaca apropos zapotrzebowania na mineraly danego bluprinta.

Np. Jestem w ukladzie X, chcialbym wyprodukowac amunicje titanium - taki program sciagnal by ceny z X, i policzyl cene titanium - a ja bym sobie porownal do aktualnych cen i pomyslal czy warto toprodukowac czy nie.

Czy bardziej zaawansowani maja jakies tipsy i wskazowki dla nooba producenta?

future:

--- Cytat: Richie Rich w Czerwca 23, 2008, 19:45:33 ---Np. Jestem w układzie X, chciałbym wyprodukować amunicje titanium - taki program ściągnął by ceny z X, i policzył cenę titanium - a ja bym sobie porównał do aktualnych cen i pomyślał czy warto to produkować czy nie.

--- Koniec cytatu ---

Był taki program pracujący w czasie rzeczywistym, pokazujący idealnie ceny i koszty produkcji, ale go zabronili po ostatnim patchu. Zamiast niego mają wprowadzić przycisk "give me 100 kk ISK".  :P

A na poważnie - opcja serach jest cudowna - było to już pewnie z 10 razy. Są programy liczące szacowane zużycie minerałów w czasie produkcji,które dodatkowo uwzględniają cenę danego minsa, twoje skille, me itd.
Ceny produktów w regionie są na różnych stronach - ale są zawsze nie aktualne i nie odzwierciedlają rzeczywistości...

Tuba:
Uywam ostatnio pomocy producenta z Battle Clinic - niestety, choc pomysl dobry, strona jest fatalnie opisana.
Niestety nie jestem jasnowidzem, wiec moze ktos mi podpowie co oznacza skrot ME i PE? Production Efficiency juz mam zaznaczone - te PE musi oznaczac cos innego...

Kolejna rzecz podstawowe zuzycie materialow - juz widze ze na Battle Clinic cos jest skopane bo zuzycie na Titanium S jest wziete z kosmosu- nie polecam - pozostaje stary dobry EXCEL

NeX:
  Nic nie jest skopane. Zwyczajnie nie masz skili, a paramety na stronach i innych kalkulatorach są liczone w warunkach idealnych, których nie spełniasz. Każde BPO / BPC po wyświetleniu "in game" poda parametry, które spełnia gracz . Wystarczy przeczytać i będziesz znał koszty produkcji dla siebie. Możesz poprawić jakość BPO w labie, lub kupić na kontraktach już rozwinięte co zmnieszy koszty produkcji.

1) Your Production Efficiency skill (Reduces incompetence waste). Called PE.
2) The Material Research Level of the BPO (Reduces design waste). Called ME.

Tuba:

--- Cytat: NeX w Czerwca 24, 2008, 22:14:47 --- 
1) Your Production Efficiency skill (Reduces incompetence waste). Called PE.

--- Koniec cytatu ---

Napisaem juz ze Production Efficiency jest ustawiane w innym miejscu i mozna zgodnie z prawda wybrac opcje od 0 do 5. W pole PE mozna wpisac dowolna inna kwote (np. 3,7, czy 128) ROZNA od Production Efficiency. Jezeli PE i Production Efficiency byloby tym samym, to nie mozna by bylo podawc dwoch ROZNYCH wartosci dla tego samego parametru, a po drugie do PE mozna wartosc 1259 (taka wpisalem) i... nic

--- Cytat: NeX w Czerwca 24, 2008, 22:14:47 ---Zwyczajnie nie masz skili

--- Koniec cytatu ---

Mam Production Efficiency lvl4 to chyba nie jest brak skilla...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej