Eve Online > NoobGarten

Samoistna odnowa Capacitora oraz Shielda

<< < (6/8) > >>

MKoll:

--- Cytat: Kalressin w Kwietnia 13, 2008, 17:46:02 ---Skoro ja po 2 latach z okladem mam jeszcze mase ciekawszych skillii do zrobienia ( nie bawie sie w capitale) niz shield compensationy i tsm na 5 to raczej nie polece nowemu zeby je robil.

--- Koniec cytatu ---

Dobrze mówi. EANM II to podstawowy mod do tylu shipów/fitów, że nie zliczę, a w dodatku Hull Upgrades ma dodatkowo przydatny bonus. TSM, czyli hardy T2, to praktycznie wszystko, co jest potrzebne. 5 poziom można zrobić z nudów, ale trudno mi sobie wyobrazić sytuację, kiedy nie ma do skillowania nic ciekawszego.

Compensation - zależy. Jeśli nowy gracz planuje sporo latać pasywnym drake (a jest to ship relatywnie potężny i bardzo użyteczny, można nim dłuuuugo się bawić w pve i pvp), to spokojnie można kompensacje do 4 walnąć. Potem np. na capless fity do PvP na cuda typu NH się może przydać.

Znów z armor compensation jest nieco inaczej, bo pasywne hardy są tu używane znacznie częściej.

Voulture:
Jako prawdziwy caldari z Shielda mam:

Shield Compensation 4
Shield managment 4
Shield Operation 5
Shield Upgreades 4
Tactical Shield na 4
Compensation Em/Th/Ki/Ex na 1

Armor:
Hull Upgrades 5
Repair Systems 5
Mechanics 5
Compensation Em/Th/Ki/Ex 4

Naprawde sie wszystkie skille z shielda na 5 robi? No trudno, ja nie rusze tego chyba ze bede musial Capital Boostera robic. Wtedy musze tacticala na 5. reszty imo nie warto ciagnac wyzej.

MKoll:

--- Cytat: Voulture w Kwietnia 13, 2008, 23:04:55 ---Jako prawdziwy caldari z Shielda mam:
Shield Compensation 4
Shield managment 4
Shield Operation 5
Shield Upgreades 4
Tactical Shield na 4
Compensation Em/Th/Ki/Ex na 1
Naprawde sie wszystkie skille z shielda na 5 robi? No trudno, ja nie rusze tego chyba ze bede musial Capital Boostera robic. Wtedy musze tacticala na 5. reszty imo nie warto ciagnac wyzej.
--- Koniec cytatu ---

W zasadzie management na 5 się opłaca (odpowiednik kolejnego impla), a upgrades tylko do bardzo ciasnych fitów.

Voulture:
O i jeszce jedno, znalazlem ten wykres:

Na pinowej lini jest pokazany mnoznik (X) ze wzoru. maksymalny wynosi wiec okolo 2,5 (pesymisci radza przyjmowac nawet 2,2):

Recherge of shield/capacitor = amount of shield or capacitor / recherge time * X

Na poziomej lini procent ilosci capa/shielda jakie posiedasz w danum momencie.

korpusz:
Compensacji hardowych nie warto robic po za skillem Shield Compensation nawet dla drejka. Compensacje daja Ci +3% do aktywnego harda gdy jest wyłączony. Oraz po 5% do pasywnych hardów na level. Przeważnie i tak się używa aktywnych tech2 bo pasywne dorównają im dopiero w modelach frakcyjnych. Nowym napewno nie polecam robienia ich, ja zrobilem i uznaje ten czas za zmarnowany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej