Eve Online > NoobGarten

Samoistna odnowa Capacitora oraz Shielda

(1/8) > >>

Comrack:
Witam. Na wstępie powiem że latam na misjach lvl 4 na 2 osoby (ja jestem tankiem kolega od DPSa). Mój statek to Rokh totalnie pasywny. Bazujący na samoistnej odnowie tarcz. Dręczy mnie od dłuższego czasu niewiedza odnośnie

* Samoistnego odnawiania sie capacitora. Wiem że wolniej odnawia sie kiedy z 99% napełnia sie do 100% niż z 50% do   51% jednakże chciałbym wiedzieć dokładnie jak wygląda schemat tego procederu. Kiedy jest optymalnie. Jeśli ktoś posiada dokładne info w %, liczbacz przykładach byłbym zobowiązany za jakieś info.

* Samoistnego odnawiania sie Tarcz na statkach.Dla mnie to kluczowe ponieważ to pozwoli mi przynajmniej częściowo oszacować kiedy mój tank pęka. Tak więc też chodzi o dokładne dane tego procesu.

PS nie chodzi mi o ilość jaka dochodzi do naszego capa/shielda co sek. Bo to oczywiste że zależne jest od statku/modułów/implantów/skili.
Pozdrawiam Comrack.
(jeśli temat był poruszony z góry przepraszam)

Comrack:
Dziękuje za szybką odpowiedz 8). Link jakby nie działał  :o.. może to tylko mi ale poszedłem twoim tropem i znalazłem wersje z 12/06/2007. Nowszej niestety nie widzę. Odnośnie capacitora dość ładnie symulacje wyglądają. Natomiast nie wiem nic o Shieldzie. Czy to może ten sam schemat i tak samo się ma shield/cap ?

Xarthias:
Shield i cap odnawiają się wg bardzo podobnego schematu. Największy mają w okolicach 30-40%, jak spadnie poniżej 25% to kaplica.
I czemu tankujesz pasywnie rokhiem? Drake jest do tego znacznie lepszy.

termos:
Z tego co pamiętam przy wspomnianych 30%-40% odnawia się około 2,5 razy szybciej niż wynikało by to z średnich wartości

NeX:
  Chyba jeden z najprzydatniejszych skili na shield. Warto go szybko podkręcić ponad wymagane minimum do założenia fitu. Nikt nie lubi obrywać po armorze gdy tankuje resztkami shielda. Level 5 ratuje przed zniszczeniami w takich sytuacjach.

tactical shield manipulation

Skill at preventing damage from penetrating the shield, including the use of shield hardeners and other advanced shield modules. Reduces the chance of damage penetrating the shield when it falls below 25% by 5% per skill level, with 0% chance at level 5.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej