Eve Online > NoobGarten
Samoistna odnowa Capacitora oraz Shielda
Kalressin:
Zrobienie armour repa na v daje bonus do naprawiarki, LAR II i jest koniecznoscia.
Zrobienie Tactical shield manipulation na v daje tylko brak sinkowania dmgu ktory i tak jest generalnie smieszny
Slabe porownanie.
Pozatym juz jakis czas gram i jeszcze nie zdazylo sie zeby brak tacticala zawazyl mi na czymkolwiek. Ta skrajna sytuacja to chyba tankowanie 3 godziny z shieldem na 20%. No ale jak musisz tankowac misje lvl 4 3 h to ci tactical na 5 chyba nie pomoze :P
Tak na serio: Slyszeliscie albo moze zdazylo wam sie zeby dmg przechodzacy przez shielda zniszczyl statek? :o
MKoll:
--- Cytat: Kalressin w Kwietnia 12, 2008, 19:58:19 ---Pozatym juz jakis czas gram i jeszcze nie zdazylo sie zeby brak tacticala zawazyl mi na czymkolwiek. Ta skrajna sytuacja to chyba tankowanie 3 godziny z shieldem na 20%. No ale jak musisz tankowac misje lvl 4 3 h to ci tactical na 5 chyba nie pomoze :P
--- Koniec cytatu ---
This ^^
--- Cytuj ---Tak na serio: Slyszeliscie albo moze zdazylo wam sie zeby dmg przechodzacy przez shielda zniszczyl statek? :o
--- Koniec cytatu ---
Nie. TSM na 4 wystarcza według mnie w zupełności.
Goomich:
--- Cytat: NeX w Kwietnia 12, 2008, 17:26:25 --- TSM i tak każdy kto ma shielda na tanku używa ze względu na aktywne hardenery, które go wymagają, więc zrobienie na 5, to nie znowu taki wysiłek.
--- Koniec cytatu ---
Taki sam jak zrobienie Shield Managment i Hull Upgrades. A te dwa skille dają więcej niż TSM.
NeX:
Co do kolejności byś mnie spokojnie przekonał. Tylko jest małe "ale". To są podstawowe, wręcz obowiązkowe skile i nie da się ich na dłuższą metę nie mieć na 5, więc nie ma do czego przekonywać. Najczęściej wedle rasy skilujesz Hull Upgrades, który jest wymagany na 5 do hardów armora T2, lub Shield Management do boostera T2. TSM wymaga lev 4 do hardów shielda T2, a wybór piątego levela, to już wolny wybór na BSie. Taki bonus aby tank shielda był idealny, lub decyzja, że robimy Capital Shield Booster. Skoro ktoś chce latać Golemem, to jest na prostej drodze w kierunku capitali, więc czemu nie.
W sumie można by dać pierwszeństwo skilom do resista wzmacniającym shield. EM i Thermic Compenstation przynajmniej. Niczego nie odblokowują, ale zawsze + 5%.
Kalressin:
Zeby compensationy do shielda mialy za duzo sensu tez bym nie powiedzial. Na misje z pasywnymi hardnerami? ???
Czasy nie stakujacych sie pasywnych i aktywnych hardnerow to ja tylko ze slyszenia znam.
Do armora to juz inna sprawa bo energized adaptive jest bardzo przydatnym modem.
Skoro ja po 2 latach z okladem mam jeszcze mase ciekawszych skillii do zrobienia ( nie bawie sie w capitale) niz shield compensationy i tsm na 5 to raczej nie polece nowemu zeby je robil.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej