Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
malroy:
cześć,
jeżeli lecę na misję zleconą przez agenta, którą wziął mój znajomy z gry i pomagam mu ją wykonać, to czy ja dostaję z tego tytułu jakieś profity, oprócz satysfakcji z pomocy?
malroy
Xarthias:
Bounty z npców jest dzielone to raz.
A dwa, jak znajomy oddaje misję, to może ją zakończyć dla floty, wtedy reszta nagród z misji też jest dzielona między uczestników.
Witchking:
Witam
Gram w EVE całe dwa dni ;) i jako noob totalny mam takowe też pytanie... Mianowicie podjęłem się misji, nie wiem jak ją opisać żeby nie było nieporozumień, więc wkleję jej opis:
"Worlds Collide
Mission briefing
Hmm... Yes, I do have some work for you.
Although Sansha's Nation usually has a firm grip over the criminal strata in our system, the Angel Cartel has been poking its ugly nose in here of late-- which is perfectly fine with us. In fact, watching the two outlawed organizations duke it out is one of my favorite pastimes. If we’re lucky, it will give both sides a good bruising, which will only work in our favor.
Of course, there’s also bad news. An InterBus ship traveling to Penirgman got caught in the middle of one of the pirate warzones. The ship was damaged beyond repair and can neither warp out nor navigate away from the crossfire. Your task is to rescue the ship’s crew. Please retrieve them before any more harm is done; they're already scared out of their minds. The faster you get this done, the better.
Oh, and before you leave I'd like to give you a word of advice. When you venture into this particular deadspace area, the warpgates are not locked, which gives you the chance to avoid most of the conflict, if you’re not up to the fight. However, I'm told only frigate-class ships can activate the first gate.
Good luck.
This mission expires at 2008.11.05 18:33:48
Overview and Objectives
The following objectives must be completed to finish the mission:
Bring Item Objective
Acquire these goods:
Objective
Rescue the stranded crewmembers from the damaged ship in the third room of this deadspace complex [it will appear in your overview with the bracket of a spawn container]. The acceleration gates are not locked, hence clearing the pirates in the first two rooms is not required."
Przyznam sie też że mój angielski do mocnych nie należy, więc prawdopodobne jest to, że źle sobie to przetłumaczyłem, ale lecę do wyznaczonego punktu, szukam onego zniszczonego statku... i nic...oprócz staków wroga, wrót skokowych nie ma tam niczego.
Czy jest ktoś w stanie i chęciach oczywiście, wytłumaczyć nowicjuszowi, o co na Odyna w tym chodzi? :) wiem że to pytanie z rodzaju lamerskich, ale dopiero poznaję te grę, w nic podobnego nigdy nie grałem... więc czuję się w niej jak Aborygen w centrum kontroli lotów kosmicznych ;)
Goomich:
Lecisz do jednych z tych wrót, używasz ich, na miejscu zabijasz wszystko (prawdopodobnie zabierasz wszystko z wraku Overseera), lecisz do następnych wrót, używasz ich, zabijasz wszystko, podlatujesz do tego uszkodzonego statku, zabierasz co tam jest i wracasz do agenta.
Worlds Collide, to jedna z najtrudniejszych misji level 1 i Eve uwielbia dawać ją nubkom.
horax:
worlds collide :D
Jedna z najprstrzych misji, przynajmniej lvl1 afair. Bierzesz statek zfitowany na szybkosc i przeskakujesz jak najszybciej sie da przez bramy.
Jak wlacisz do punktu misji, trzeba wybrac lewy jump gate (latwiejszy pocket) i w trzecim pockecie zabic obstawe wraku (damaged cos tam) z ludkami, otworzyc go, zabrac ludki i chodu ;)
To jest szybki i prosty sposob, mozna oczywiscie tez sie bawic z dmg dilerami na tej misji ale tylko na zasadzie hit & run, ale to za dlugo trwa.
Powodzenia...
edit: widze ze i tak opis tej misji jest uaktualniony, kiedys nic nie szlo wymyslec z tego co bylo tam napisane. dodam jeszcze ze ta misja dla poczatkujacych to jest prawdziwy bol (dla wszystkich!)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej