Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions: Misje

<< < (62/90) > >>

Duditsu:
Nie wiem czy to najwłaściwszy topic na takie pytanie.
Wiem, że właściwszego nie znalazłem :)
Najprościej: planuje przeprowadzkę. Obecnie siedzę w Citadel (misje dla Caldari Navy), a przenieść się chcę do Amarrów. Jesto kilka powodów:
bliżej siedziby UA (szkolenia, poza tym miałem ostatnio delikatne przejścia z lolpiratami prowokującymi podbieraniem loot z misji)
w dalszej perspektywie - bliżej polskiego 0.0 i chyba większości polskich korpów latających w 0.0 (niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę)
Mam w związku z tym 2 pytania:
- czy misje powiedzmy dla Imperial Navy różnią się jakoś znacznie opłacalnością od tych Caldari Navy? Przeciw komu głównie trzeba się strzelać?
- nastawiam się na sprzedaż rzeczy z LP store. Jaki się ma przelicznik LP na isk u Imperial Navy? Jakie itemy warto Waszym zdaniem wykupować z ich LP store pod kątem sprzedaży na markecie?

sc0rp:

--- Cytat: Duditsu w Czerwca 07, 2010, 11:41:36 ---- czy misje powiedzmy dla Imperial Navy różnią się jakoś znacznie opłacalnością od tych Caldari Navy? Przeciw komu głównie trzeba się strzelać?

--- Koniec cytatu ---
co najwyzej salvage lepszy bo guristasy maja jeden z najgorszych a amarr strzela sie glownie z sansha i blood raiders.

--- Cytuj ---- nastawiam się na sprzedaż rzeczy z LP store. Jaki się ma przelicznik LP na isk u Imperial Navy? Jakie itemy warto Waszym zdaniem wykupować z ich LP store pod kątem sprzedaży na markecie?

--- Koniec cytatu ---

Excel w dłon + http://www.ellatha.com/eve/LP_Stores.asp + otwary market/kontrakty i porownujesz ;)

Doom:

--- Cytuj --- poza tym miałem ostatnio delikatne przejścia z lolpiratami prowokującymi podbieraniem loot z misji
--- Koniec cytatu ---
tacy trafiają się wszędzie, jedyna różnica to natężenie zjawiska i trudność odstrzelania takiego cwaniaka (lub idioty :P )

--- Cytuj ---- czy misje powiedzmy dla Imperial Navy różnią się jakoś znacznie opłacalnością od tych Caldari Navy? Przeciw komu głównie trzeba się strzelać?
--- Koniec cytatu ---
Rasowy wróg amarów: blood raider, snasha nation, minmatar republic, czasem gueristas / galente, bardzo zadko angel cartel. Misje z dronami i mercami są nie obliczalne i trafiają się u każdej frakcji. Z blood i sansh lecą w niezłych ilościach armor plates i jeszcze 3 inne elementy salvage które nieźle idą na markcie ale nie pamiętam nazw, loot tez nie jest zły (pomijając ostatni nerf) armor plates, działa laserowe

Tak BTW to imperial navy ma w high secu takich sobie agentów, znacznie lepsze pod tym względem jest bodajże ministry of war

--- Cytuj ---- nastawiam się na sprzedaż rzeczy z LP store. Jaki się ma przelicznik LP na isk u Imperial Navy? Jakie itemy warto Waszym zdaniem wykupować z ich LP store pod kątem sprzedaży na markecie?
--- Koniec cytatu ---
Primo w high secu to masz gówno a nie zarabianie na lp store
Z itemów na pewno okablowanie do nauki +3 i  +4, hardwiry ale tu już nie podejmuję się określać jakie, amunicja zwłaszcza szkiełka z zakresu multifrequency - sstandard, ponoć ładnie schodzą slicery mało opłącalne są moduły które przez koszt tagów zwykle dają malutko zysku

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Czerwca 07, 2010, 11:50:52 ---ponoć ładnie schodzą slicery

--- Koniec cytatu ---

Już nie... od Dominion Slicery raczej staniały i chyba już się nie opłaca. Wcześniej ich produkcja z BPC kupowanych za LP była jednym z moich źródeł przychodu.

Duditsu:
 Excel w dłon + http://www.ellatha.com/eve/LP_Stores.asp + otwary market/kontrakty i porownujesz ;)
[/quote]

Szczerze mówiąc właśnie tego linka poszukiwałem (słyszałem o nim od kolegi, ale niestety nie znało namiarów) - jednym słowem - wielkie dzięki O0

--- Cytat: Doom w Czerwca 07, 2010, 11:50:52 ---tacy trafiają się wszędzie, jedyna różnica to natężenie zjawiska i trudność odstrzelania takiego cwaniaka (lub idioty :P )
Tak BTW to imperial navy ma w high secu takich sobie agentów, znacznie lepsze pod tym względem jest bodajże ministry of warPrimo w high secu to masz Zostałem ocenzurowany a nie zarabianie na lp store
Z itemów na pewno okablowanie do nauki +3 i  +4, hardwiry ale tu już nie podejmuję się określać jakie, amunicja zwłaszcza szkiełka z zakresu multifrequency - sstandard, ponoć ładnie schodzą slicery mało opłącalne są moduły które przez koszt tagów zwykle dają malutko zysku

--- Koniec cytatu ---

Wiem, wiem, ale od czegoś trzeba zacząć (i szkolenia w UA pociągnąć) zanim do low wskoczę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej