Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions: Misje

<< < (61/90) > >>

Pol Kent:

--- Cytat: Duditsu w Maja 31, 2010, 11:38:03 ---Mam pytanie o loot z misji.
Czy jest to jedynie moje odczucie, czy po Tyrannis nastąpił spadek dropu modułów z npców w misjach?
Sam robię lvl 3 dla Caldari Navy i widzę, że coraz mniej wraków dropi moduły (dotyczy to zwłaszcza Guristasów). Częściej znajduje namedy (np. 1MN MWD), ale przez to ich cena szybko spada.
Czy u innych frakcji npc (angelsi, sansha) spadek ilości lootu też przekłada się na odczuwalne zmniejszenie opłacalności misji? Czy CCP chciało trochę przygrzać tylko Caldari misjonarzom :)?

--- Koniec cytatu ---

U wszystkich tak jest. To zamierzone działanie CCP. Tylko, przyznam ze nie moge odgadnąć idei która im przyświecała.  ???
Bo o ile ogólny nerf lootu a co za tym idzie ilości minsów jest OK. O tyle zmiany w tabelach dropu są dziwne. Kilka dni wystarczyło żeby cena np. best named 10MN MWD Y-T8 Over..bla bla bla.. spadła z 6-9mil do 1mil !!!! :o
jeśli to nie jest jakiś bug to ja się pytam o co chodzi ?? Kto będzie latał na MWD T2 ???. Nie wiem jak jest z innym named dropem.

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Maja 31, 2010, 11:47:17 ---U wszystkich tak jest. To zamierzone działanie CCP. Tylko, przyznam ze nie moge odgadnąć idei która im przyświecała.  ???
Bo o ile ogólny nerf lootu a co za tym idzie ilości minsów jest OK. O tyle zmiany w tabelach dropu są dziwne. Kilka dni wystarczyło żeby cena np. best named 10MN MWD Y-T8 Over..bla bla bla.. spadła z 6-9mil do 1mil !!!! :o
jeśli to nie jest jakiś bug to ja się pytam o co chodzi ?? Kto będzie latał na MWD T2 ???. Nie wiem jak jest z innym named dropem.

--- Koniec cytatu ---

Wywali sporo meta 0, no to czymś te wraki było trzeba było napchać. Jako że scrapsy są beznadziejne (gówno warte i jeszcze zajmują sporo miejsca), to dopchali więcej modułów named.

Zmiana obojętna - misjonarze i tak generalnie dostali po tyłku, PvP-erom tańsze named moduły się przydadzą, górnicy powinni zyskać kopiąc lepsze ore. Więc named lootu z pewnością puściło w skarpetkach rynkowych spekulantów skupujących taki towar, bo ich assety straciły sporo na wartości.

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Maja 31, 2010, 11:54:59 ---Wywali sporo meta 0, no to czymś te wraki było trzeba było napchać. Jako że scrapsy są beznadziejne (Zostałem ocenzurowany warte i jeszcze zajmują sporo miejsca), to dopchali więcej modułów named.

Zmiana obojętna - misjonarze i tak generalnie dostali po tyłku, PvP-erom tańsze named moduły się przydadzą, górnicy powinni zyskać kopiąc lepsze ore. Więc named lootu z pewnością puściło w skarpetkach rynkowych spekulantów skupujących taki towar, bo ich assety straciły sporo na wartości.

--- Koniec cytatu ---

Dopchali named. OK, ale niech to będzie Meta 1, 2, 3 a nie best named.
Z jakiegoś powodu są to właśnie moduły best named a nie szajs named...
Best named guny takie czy inne kosztowały po 5-10mil za sztukę a teraz ?
Za tydzień wszyscy będa latać na projectileach Scoutach, railch Prototypach i laserach Modulated... a Weapon Upgrades i Adv. na lvl 4 o lvl 5 nie mówiąc będą robić po 2 latach gry jak zechcą się Capslem powozić.
Bez sensu. jak zaraz nie będzie "silent zmiany" to kto będzie używał Meta 1, 2, 3 ??

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Maja 31, 2010, 12:03:48 ---OK, ale niech to będzie Meta 1, 2, 3 a nie best named.

--- Koniec cytatu ---

W przypadku "średnich" i "dużych" MWD masz JEDNO named, a w przypadku "małych" chyba dwa. Wyboru więc nie ma i dlatego tutaj najbardziej widać ruch.

Namedowym uzbrojeniem bym się nie przejmował, bo meta 4 baaaardzo dużo brakuje do meta 5 - po pierwsze, nie mogą używać lekkiego ammo T2 (matar bez Barrage nie ma co wydokowywać), po drugie wciąż pozostają bonusy ze skilli (różnica między "podstawowym na IV", a "podstawowym na V" + specjalizacja na III/IV" jest całkiem spora).

Doom:
Mieli wywalić wsio basic tech 1 item, nie wywali, na oko szansa dropu takiego itema w przypadku działek / armor plates / tego co było na kolejnych miejscach top 5 do mielenia spadła o jakieś 99% ale wciąż potrafią dropnąć, w zamian miał wzrosnąć drop namedowych wersji tych modułów (nie zauważyłem). Efekt jest taki że tech 1 jak dropiło sie mnóstwo syfu typu cargo scaner tak dropi się dalej, w namedowym dropie zaszły zmiany ale w obu kerunkach zwiększył się np drop wspomnianego med named i kulku innych drobnych rzeczy, ale np spadł drop namedowych blach (chyba ani jednej 400mm i grubszych nie widziałem od pacha) i dział

IMO coś znowu zjeb*** przerabiając tabelkę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej