Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Kara Mon:
--- Cytat: SokoleOko w Czerwca 07, 2010, 11:55:47 ---Już nie... od Dominion Slicery raczej staniały i chyba już się nie opłaca. Wcześniej ich produkcja z BPC kupowanych za LP była jednym z moich źródeł przychodu.
--- Koniec cytatu ---
Niby tak ale nie bierzesz pod uwage faktu ze ich sprzedaz poszla w gore bo to naprawde bardzo fajne statki , no i 30 m w amarr i 35+ dalej to wcale nie jest taka tragiczna cena. Wada to to ze milicjant stuknie w 15 minut badziewna l4 i kupi slicera , high secowy carebear nie dosc ze ma mniej lp z amisje to i LP store drozszy.
SokoleOko:
--- Cytat: Kara Mon w Czerwca 07, 2010, 16:06:18 ---Niby tak ale nie bierzesz pod uwage faktu ze ich sprzedaz poszla w gore bo to naprawde bardzo fajne statki , no i 30 m w amarr i 35+ dalej to wcale nie jest taka tragiczna cena. Wada to to ze milicjant stuknie w 15 minut badziewna l4 i kupi slicera , high secowy carebear nie dosc ze ma mniej lp z amisje to i LP store drozszy.
--- Koniec cytatu ---
Pytanie dotyczyło tu chyba "normalnych L4" i dlatego powiedziałem, że te Slicery wypadają cienko, skoro przed Dominion kosztowały 45 mil i też nie miałem problemów ze zbytem. I - co ciekawe - wtedy były totalnie gówno warte.
Templar Brave:
Masz rację, że nie jest to już takie dochodowe, chociaż EVE jest grą dość nieprzewidywalną i tak na przykład ja miesiąc temu sprzedałem 2 runowe BPC na Slicera za 80 mil.
Spiegol:
Wykonuję bodajże 6 misję w Industry i do wykonania pewnego blueprintu potrzebuje mexallon, tritanium i pyerite. Tritanium wiem już jak zdobyć, natomiast o m i p przeczytałem z jakich skał można je wydobyć (pyroxeres czy plagioclase) ale nie wiem jak je znaleźć jak się odnaleźć w tym wszechświecie, jak zrobić by polecieć w pas asteroid gdzie je znajdę. Jak je zlokalizować? Jak sprawdzić gdzie jestem i gdzie muszę do nich polecieć no i to zrobić? :P
Dux:
Pyerite będziesz miał wszędzie, bo mozesz go zdobyc choćby przez rafinację scordite (on jest we wszystkich systemach). Mexallon możesz mieć choćby właśnie z tych skałek co podałeś (w high secu jeszcze z kernite). Z tym, że te skałki są w systemach z security status 0.8 w dół plus niektóre 0.9. Jesli nie jest to system 0.9 to pamietaj, że na pasku co jakis czas sie pojawiaja raty, więc sie pilnuj :)
http://evemaps.dotlan.net/map
Tu masz mapkę z regionami. Wejdź w ten gdzie jesteś i poszukaj najbliższego systemu z tymi skałkami.
Pasy asteroid (asteroid belts) masz w kazdym systemie. Choćby prawoklik na puste pole (jak jesteś poza stacją) wybierasz "asteroid belts", potem konkretny pasek (zazwyczaj w każdym systemie jest ich co najmniej kilka) i "warp".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej