Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
littleozzik:
--- Cytat: Shron w Maja 28, 2010, 11:05:43 ---I właśnie tu natknąłem się na dylemat. Misje robie od 2 dni i są to misje bojowe. Standing to korporacji płynie powolutku (z 0.0 mam 0.84), frakcyjny do Caldari (czy wspominałem, że gram Caldarii?) wpływa jeszcze wolniej (bo chyba tylko za misje storyline), za to standing do Minmatar i Gallente jadą na MWD już mam -2.4. Misje niebojowe ponoć nie dają takiego efektu, ale tez nie dają kasy z lootu i salvagu. Co więc mam robić?
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem:
1. Nie kupuj mega drogich podręczników na początek.
2. Odrzucaj misje przeciw innym frakcjom - znajdź w okolicy innego agenta z tej samej korporacji - jak odrzucisz u jednego po polecisz do drugiego itd.
3. Zwróć uwagę na "quality" danego agenta - im mniejszy tym gorsze wynagrodzenie i mniej Loyality Points za misję
4. Bounty za raty są lepsze w 0.5 niż w 0.8
5. Trzeba trochę pocierpieć (nie przejmuj się tym co wyczytasz w necie np.: misje lvl 3 - 5 mln za godzinę, na początku to g_prawda)
--- Cytat: Shron w Maja 28, 2010, 11:05:43 ---Czy tylko kopanie wchodzi w grę dla początkującego pilota?
--- Koniec cytatu ---
Jasne że nie. Po prostu nie nastawiaj się że zarobisz krocie na początku i tyle (zakładam normalną grę a nie 18/7) :)
Starakopara:
Cześć
ja dopóki skilowałem learningi to brałem do ręki książkę ( taką prawdziwą :P ) i czytając ryłem skałki, jak już skończyłem z learningami to okazało się, że mam iski na droższe skillbooki i nowy statek ( to chyba był caracal lub moa ), misjami zająłem się latając tym statkiem i wyjątkowo szybko mogłem je wtedy blitzować ^^
a tak na marginesie, to w EVE cierpliwość jest wielką cnotą, jako głosi stare Caldaryjskie porzekadło
o7
ivil:
@Shron
A ja Ci powiem - rob w eve to, na co masz ochote.
Jak chcesz czytac ksiazke to lepiej usiadz sobie wygodnie na kanapie i zrob goraca herbate. Jak masz ochote ogladac schnaca farbe to lepiej odmaluj ogrodzenie. Pierwsze miesiace gry w eve to Twoj najlepszy czas i szkoda go poswiecac na nudzenie sie dlatego ja radze zajac sie po trochu wszystkim. Jakies sensowne minimum skilli do prawie kazdej "miniprofesji" nie zajmuje duzo czasu i zazwyczaj na dluzsza mete to i tak nie sa skille stracone wiec mozesz sobie spokojnie na nie pozwolic pomiedzy learningami a pozniej sprobowac troche eksploracji albo zabrac sie fregata do lowseca i ja momentalnie wtopic (pamietaj aby zaznaczyc obiekt i spammowac warp na moment przed tym jak wybuchniesz). Wynudzic sie w eve jeszcze bedziesz mial nie raz okazje czy to robiac poraz wazylionowy Duo of Death, stojac godzinami na kampie albo pod posem czekajac na atak, ktory nigdy nie nastapi, sadzac pol godziny do PoS'a albo umierajac w lagu w wielkich bitwach.
Shron:
Nie sprecyzowałem i to się zemściło ;)
Pytam czy jest jakiś inny sposób na pikujący w dół standing niż latanie po 8 agentach (na lvl 2, 3, 4 lub 5 są pewnie dłuższe misje i wystarczy 2, na 1 misja+salv zabiera 15min), a czy zlekceważyć spadający standing i robić swoje?
Co do czytania Ivil ma racje, jak chcę poczytać czy obejrzeć film to robie właśnie to a nie gram :) Kopanie skałek to zajęcie (na takich skilach) tak samo dochodowe jak misje lvl 1, z tym że nieco nudnawe. Kopiąc ok 300m3 na minutę trzeba klikac co minutę, po 3 godzinach miałem dość >:(
I jeszcze jedno: w kilku misjach trafiłem na "docked ....(tu nazwa industriala), czy jest możliwe przejęcie takiego statku? Nie próbowałem bo i tak nie mam na nich skila.
Doom:
--- Cytuj ---Nie sprecyzowałem i to się zemściło
Pytam czy jest jakiś inny sposób na pikujący w dół standing niż latanie po 8 agentach (na lvl 2, 3, 4 lub 5 są pewnie dłuższe misje i wystarczy 2, na 1 misja+salv zabiera 15min), a czy zlekceważyć spadający standing i robić swoje?
--- Koniec cytatu ---
Jedyna 100% pewna metoda na nie tracenie standa to:
-nie robić misji przeciw frakcjom empire
- nie robić storyline, cosmosów itp
za zrobienie każdej tego typu misji dostajesz po dupie u jednej a częściej dwóch frakcji.
Ignorowanie standa dobre jest jak char jest altem który sie zakożenił w jednym miejscu i robi Ci za źródło dochodu, w przypadku maina jest to delikatnie mówiąc strzelenie sobie w stopę ze śrótówki, zwłaszcza jesli robisz misje dla mataru lub gejente (w dwóch największych hubach handlowych poza kamikadze atakować cię będą npc)
Teoretycznie skilując socjal, i pilnując standingów możesz robić stporaki odrabiajac je później storakami dla drugiej frakcji, z tymże w ten sposób standy frakcyjne raczej za dużego poziomu nie osiągną
--- Cytuj ---I jeszcze jedno: w kilku misjach trafiłem na "docked ....(tu nazwa industriala), czy jest możliwe przejęcie takiego statku? Nie próbowałem bo i tak nie mam na nich skila.
--- Koniec cytatu ---
Sie nie da
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej