Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Starakopara:
--- Cytat: mariiox w Maja 20, 2010, 09:51:39 ---tak wlasnie to ;p jak dostac sie na tą stacje? jak klikam prawym to wyskakuje mi tylko 1... czyli jest chyba tam gdzie ja (chyba)
o i jakiś kontrakt mam dać?
Prosi zebym dał mu jakiś formalny kontrakt (czy ze kontrakt to formalność) :P jak dac?
--- Koniec cytatu ---
agent jest w innej stacji, w zakladce " people and places" ( po lewej stronie tuż pod zakładką z info o Twojej postaci ) znajdź tego agenta, w info o nim będzie podana stacja w której tenże agent rezyduje, po wydokowaniu kliknij na pustej przestrzeni prawym myszki i znajdz ową stację w zakładce " stations" i wybierz opcję " dock "
po zadokowaniu możesz oddać się konwersacji z agentem i przyjąć lub nie zleconą przez niego misję :)
o7
mariiox:
Sam luknij :P... Jestem tam gdzie mi kazałeś (do tego zielonego) I nie wiem jak z nim gaddać
http://www.xfire.com/profile/mariiox/screenshots/?view#97776108
Starakopara:
--- Cytat: mariiox w Maja 20, 2010, 10:17:06 ---Sam luknij :P... Jestem tam gdzie mi kazałeś (do tego zielonego) I nie wiem jak z nim gaddać
http://www.xfire.com/profile/mariiox/screenshots/?view#97776108
--- Koniec cytatu ---
heh, wychodzi na to, że agent jest w innym systemie słonecznym ( z tego co widzę na screenie to Malukker Solar System )
F10 otwiera mapę Eve jest tam opcja " search " wpisz tam nazwę tego systemu, jak wyszukiwarka go znajdzie to prawy klik, " set destination " i lecisz do typa :)
EDIT:
albo jeszcze prościej, otwierasz " journal " tak jak masz na screenie otwarty, prawy klik na " żółtego " agenta, set destination i lecisz do typa
Goomich:
--- Cytat: mariiox w Maja 20, 2010, 09:26:44 ---Wykonałem misje od Tutorialu teraz mam lecieć po następne...
Ale jak klikam prawym na tego typa "Set destination"
To wychodzi ze nie ma wypointa?
Co mam zrobić
--- Koniec cytatu ---
Nie klikasz na typa, tylko na "Malukker I - Republic University School".
Shron:
Jako, że to mój pierwszy post to chcę powitać Wszystkich i prosić o radę.
Postanowiłem spróbować Eve i pierwsze dni są całkiem ciekawe...ale, pojawił się problem.
Po przekopaniu się przez różnego rodzaju poradniki, fora itp wyszło na to, iż początek to skilowanie działu Learning. Dzielnie uczy się więc mój avatarek. Książki jednak kosztują majątek (ponad 20 milionów), a początkowe misyjki tutorialowe dają około 1. Pozostałą kasę trzeba skombinować i postanowiłem połączyć 2 rzeczy: kase i standing by móc wykupić clona kangura (czy jak mu tam).
I właśnie tu natknąłem się na dylemat. Misje robie od 2 dni i są to misje bojowe. Standing to korporacji płynie powolutku (z 0.0 mam 0.84), frakcyjny do Caldari (czy wspominałem, że gram Caldarii?) wpływa jeszcze wolniej (bo chyba tylko za misje storyline), za to standing do Minmatar i Gallente jadą na MWD już mam -2.4. Misje niebojowe ponoć nie dają takiego efektu, ale tez nie dają kasy z lootu i salvagu. Co więc mam robić? Odrzucenie misji jest pewnym rozwiązaniem, ale...: można to robić raz na 4 RT więc jest nieefektywne, a poza tym wczoraj niemile mnie zaskoczyło to, iż po odrzuceniu misji u agenta który dawał przeciętnie po 70k za misje + 80k za czasówkę następne misje dawał po kilkanaście k. Zmieniać agentów i latać po całym imperium a nadziei ze ktoś gdzieś da misje przeciw piratom a nie frakcji? Bo jak nie 2 to na pewno 4 misja będzie przeciw frakcji.
Czy tylko kopanie wchodzi w grę dla początkującego pilota?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej