Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Wilk:
To są misje - tu wiesz na co trafiasz, wiesz jaki dmg będziesz dostawał itp. I będziesz ten dmg dostawał długo. Tu chodzi o to, by tankować jak najdłużej (najlepiej cap const.). Buforu możesz w ogóle nie mieć (starczy to co statek ma by nie rozwalili Cię w trakcie cyklu reperek). Jak widzisz, że Ci reperki nie wyrabiają to odwarpowujesz (jak Ed napisał - jedyny moment gdy bufor się przydaje, ale nie o to chodzi w robieniu misji)
Tu się liczą resisty i wydajność naprawiaczek.
ps. Jak Edmund radzi - poleć sobie na pasek gdzieś w high. sec. i popoluj na małe statki. Zobacz jak sprawdzają się rakietki z HM a jak z AL.
NeX:
Rozmiar BSa, to w zupełności wystarczający bufor, a liczą się hardenery, a nie plejty. Plejta to mały pikus w porównaniu do dobrze dobranych hardów, które obniżą zadawany dps npeców o 80%+.
Misje od początku EVE robi się na 4 hardenery, bo to zapewnia wytankowanie pocketa. Jak ktoś zakłada mniej, to robi to po to, aby zwiększyć DPS damage modami, a nie wkładać plejty na bufor. Bufor ma sens na pasywnym shield tanku Drake, i na armor shipach w PVP. Na PVE nie masz wytrzymywać patrząc na ile sec ci armora zostało, tylko stankować cały ostrzał. Armor nigdy nie powinien spadać poniżej 50%. 30% to punkt krytyczny gdy alignujesz na safespota, bo jak nie spadnie niszczący ci armor RAT, to spadniesz Ty.
SokoleOko:
--- Cytuj ---Misje od początku EVE robi się na 4 hardenery, bo to zapewnia wytankowanie pocketa.
--- Koniec cytatu ---
Czyli co zamiast plejta i EANM, wsadzić kolejne dwa takie same hardenery? Albo 2 aktywne i 2 pasywne, żeby oszczędzić capa?
W tej drugiej wersji mam 83,6% resistów dla dwóch rodzajów dmg - czy to dobry wynik?
Wilk:
Zazwyczaj na misji dostajesz dmg dwóch typów. Sprawdzasz więc przed misją jaki dmg będzie zadawany i takie hardnery zakładasz (po dwa na dany dmg) Chyba tylko na misjach z dronami można oberwać z każdego rodzaju dmg, ale ja strasznie dawno misje robiłem i mało już z nich pamiętam.
EDIT: tak, 83% to już przyzwoity wynik na dmg otrzymywane na misji.
NeX:
Najefektywniejszy dla Guristasów jest fit: 3 x Kin, 1 Th hardener - na shipach Gallente. EANM przydaje się gdy trzeba zrobić omni tank na misje z różnymi npecami (Mercenary, World Collide, a także Blood gdy mamy słaby CAP itp). Ja mam 90% na Kin i 70% na Th. Przy jednym LAR daje to 540+ parametru Defence w EFT przeciw Guristasom, co jest dobrym wynikiem. Bardzo dobry to 800+. Gdy osiągasz 1000+ jesteś nietykalny na pockecie.
Misje Drone niby mają największy DPS z explo, ale to nie od heavy explo spadają nowe postacie najczęściej, ale od medium thermal suportu, dlatego minimum jeden hard na Th i dwa na Ex. O ile pamiętam, to bywają też torpedy Em, ale bym się akurat nimi nie przejmował, bo to chyba pojedyńczy RAT.
PS
Parametr defence podaję z załozeniem, że masz EFT skonfigurowane dla poszczególych faction, bo inaczej pokaże on wynik UNIFORM, który dla fitu przeciw frakcji będzie śmiesznie mały (około150) i fałszywy względem wydajności tanku na konkretnej misji. Czyli nawet jak i pokaże dużo omni tanku, to w praktyce będziesz osłabiony.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej