Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions: Misje

<< < (29/90) > >>

Ezachiel:
Ja bym uzył mix small i med dronek ... medium nie sa wiele wolniejsze w dps od heavy a duzo szybciej lataja ... na przecinika klasy cruiser i battelship ... i assalut launchera .. ma zasieg ok 30 km, spory rot,  i jest niezlym dodatekim na kazdy cel, bo napychasz go standard missilami ... prawdopodobnie dps z asslutlaunchera obecnie jest porównywalny z heavy missile dla celów od cruiser do fregate ... cruise missile maja spory penalty, i tak naprawde są efektywne dopiero na celach wolnych, z sigiem bs-a ... a i tak target painter pomaga .. w sumie pomaga tez do rails, nie wiem czy nie warto by w meda wsadzić tracking comp lub painter ...

SokoleOko:

--- Cytuj ---Megasa wolalbym seta med i malych niz duze,jesli nawet 5 ogrow zwiekszy dps o 300 i duze shipy pospadaja szybciej to zostanie caly legion malego scierwa ^^ czas to pieniądz =]  
--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze bezpieczeństwo, po drugie koszty, po trzecie czas.

Frytki ściągam z większej odległości niż większe cele, więc frycie giną pierwsze :0

Z ciekawości patrzyłem w EFT ile lepszy jest ten Megathron Navy Issue. Przy identycznym ficie, tylko jeszcze jednym plejcie 1600mm (bo Navy Issue ma jeden low-slot więcej), przy taki samych resach, różnica w "effective HP" jest następująca:

Megathron: 66231
Megathron Navy Issue: 106100.

Na papierze prawie dwa razy więcej, ale - jak rozumiem - to parametr wirtualny, coś jak dane producenta samochodu o zużyciu paliwa. Ale wygląda na "niezniszczalny"  >:D

Kasę mam - warto szarpnąć się więc na tego Navy Issue? Są jakieś minusy? Czy automatycznie stanę się celem suicide gangów robiąc takim shipem misje w hisecu? Na kontraktach stoją po 260-280 milionów, patrząc ile zarobiłem na misjach lvl4 to mi się to zwróci w 10 dni... a mam zamiar to klepać z 5-6 tygodni, skillując sobie.

--- Cytuj ---assalut launchera .. ma zasieg ok 30 km, spory rot,  i jest niezlym dodatekim na kazdy cel, bo napychasz go standard missilami
--- Koniec cytatu ---

Wg. EFT "assault launcher" ma "duration" 2x większą od "heavy assault launcher" - o którym mówimi?

--- Cytuj ---a i tak target painter pomaga .. w sumie pomaga tez do rails, nie wiem czy nie warto by w meda wsadzić tracking comp lub painter
--- Koniec cytatu ---

Tu mam zgryz - bo wsadzenie takiego modułu to osłabienie capa, a cap to tank. Przy 4 mid-slotach... na Dominixie przy 5 to tak, ale tu?

Wilk:
A po co Ci efektywne HP przy pve? Tu liczy się ile dps'u jesteś w stanie wytankować, a nie ile przyjąć.

SokoleOko:
A "effective HP" nie mówi mi ile jestem w stanie wytrzymać w PVE?

Nawet jeśli w obu przypadkach wydajność reperek do armora będzie taka sama (ilość HP na sekundę), to bufor w Navy Issue powinien być znacznie większy.

Ezachiel:
1. To co napisał Wilk, efektywne HP nic ci nie da, chyba że tankujesz warpując ...

2. Med sloty z Cap rechargerami mozna spokojnie zamienić z cap bosterem i EW.

3. Jak już konieczenie wzmocnienia HP+ to moze trimark armor pump + coś do hybrydek + coś do cap w rig slota czy czego tam masz cheć, w ten sposób w low wsadzisz mag. staba zamiast plate, i masz slot na hardera

Przetestuj sobie assalut launcher ... rl rl ... i porownaj  dmg z standardów z heavy na fregatach i cruzach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej