Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
ivil:
Moim zadniem istnieja trzy "docelowe" statki gallente na misje:
- Sentry dominix z railami na armor tanku - wymaga najmniej skilli, jest najtanszy, przyzwoity dps, kiepskawy tank
- Sentry dominix z railami na shield tanku - rowniez nie wymaga duzo skilli, najwiekszy DPS, najlepszy tank, koszmarnie drogi (Gist shield booster)
- Kronos - dobry dps, wystarczajacy tank, rozsadna cena (ok 1b z faction flavorem klasy magstaby, repperka i TC) i opcja smieciarki mocno zwiekszajaca zyski.
Moja Propozycja
Drony w tym przypadku to Warden t2 (70+30km opti), dla Garde t2 (29+12km i trzy razy lepszy tracking) dps skacze jakos do 750, na misje vs Sansha/Blood warto rozwazyc Curator t2 (50+24 opti).
Jesli CPR wymienisz na dodatkowego magstaba zyskasz ok 50dps ale bedzie cap stable bez dzial (da sie tak spokojnie robic misje, czasami trzeba jedynie moment odczekac)
Xarthias:
--- Cytat: Ivil w Stycznia 22, 2009, 11:55:05 ---(...) dominix z railami na armor tanku - (...) kiepskawy tank
- Sentry dominix z railami na shield tanku - (...) najlepszy tank,(...)
--- Koniec cytatu ---
Może ja się nie znam, ale zawsze wydawało mi się, że jest dokładnie odwrotnie...
I jeśli o tankowaniu 1000-1600 dps armorem (cap stable 2xlar amarr navy) mówimy kiepskawy, to jaki wychodzi ten najlepszy shield tank???
ivil:
Wychodze z zalozenia ze "docelowy" statek na misje ma je orac na prawde szybko co zdecydownie nie pozwala zrobic dual LAR armor tanka bo trzeba wepchnac gdzies raile, jakis TComp, Magstaby wiec nie masz 5 medslotow 3 rigslotow i jednego lowslota na na recharge capa. W przypadku dominixa tankowanego shieldem masz 4-5 medslotow na shd tank i uzywasz Gist X-L boostera, ktory z shield boost amplifierem daje mocniejszy i wydajniejszy energetycznie tank niz dual lar a do tego po wsadzeniu 3 magstabow masz 4 lowsloty na pds czy tracking enhancery.
Ellaine:
Jak już przy tym jesteśmy, co jest lepsze do klepania misji z tych 3:
Paladin, Apoc Navy, Abaddon?
ivil:
Marauder zawsze bedzie najlepszy do klepania misji poniewaz ma opcje smieciary.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej