Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
SokoleOko:
Czyli HML da radę... trzeba będzie potestować, bo skill już mam na to, a zamiana jednego modułu to żaden koszt.
Ważne, żeby zdemolować taką frytkę dwoma, trzema trafieniami, co udaje mi się teraz - jako n00b na misjach lvl4 boję się Warp Disruptorów i takie shipy niszczę na wstępie.
Zastanawiałem się jeszcze nad konfiguracją 5 raili/ 2 cruise missiles... dmg takiego pocisku wygląda smakowicie, ale w EFT wychodzi gorzej w cyferkach. Ale mimo mniejszego DPS/Volleya byłby zysk z tego, że mogę dobrać amunicję pod przeciwnika, co nie jest możliwe w przypadku raila?
ArchenTheGreat:
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 21, 2009, 12:24:15 ---Ten launcher pomyślany jest jako tani sposób na frytki, których pewnie nie będę w stanie nawet zarysować główną artylerią. O ile teraz na Dominiku z powodzeniem "snajpię" frytki medium railami na dystansach 20-50 km, gdy lecą na mnie, to large raile chyba tego potrafić nie będą.
--- Koniec cytatu ---
Na fregaty najlepsze są małe drony. W Megathronie możesz mieć ich kilka zestawów. Z Nosferatu zrezygnuj, zaoszczędzisz na CPU i PG żeby użyć pełnego zestawu dział 425mm. Jeśli koniecznie chcesz coś wsadzić w ostatni slot to Rocket Launcher. Capacitor podbij sobie Cap Rechargerami lub rigami, jeśli wypełnisz low sloty odpowiednio dobranym tankiem do typu NPC to wystarczy Ci jedna repper (lub drugi włączany okazjonalnie) i nie będzie problemu z capem.
zlloty:
Zemrzesz z nudów, zanim jedną wyrzutnią HML ubijesz frytkę. Na frytki NPC całkiem nieźle sprawdzają się i med drony (np. hammerheady II), a dodatkowo i większe statki mogą pokroić.
SokoleOko:
--- Cytuj ---Na fregaty najlepsze są małe drony. W Megathronie możesz mieć ich kilka zestawów.
--- Koniec cytatu ---
Raczej wolałbym używać heavy dron przeciw głównym celom. Mam juz drone interfacing, więc zysk w moim DPS z dron jest odczuwalny. Niestety, Megas to nie Dominik i wejdzie tam po prostu 5 Heavy, bez wyboru w czasie walki.
--- Cytuj ---Z Nosferatu zrezygnuj, zaoszczędzisz na CPU i PG żeby użyć pełnego zestawu dział 425mm.
--- Koniec cytatu ---
425mm mi nie wchodzą - mogę wymienić NOS-a na jednego raila 350mm, ale przy obecnych skillach nie jestem "cap-stable" - tank daje radę, jak zasilam go cap boosterami. NOS bardzo pomaga, bo zawsze robię z jednej frytki "bateryjkę". Poza tym 8 dział wsadzić nie można - jest tylko 7 turret hardpoints. Czyli albo NOS, albo jakiś launcher.
--- Cytuj ---Jeśli koniecznie chcesz coś wsadzić w ostatni slot to Rocket Launcher.
--- Koniec cytatu ---
Hmm... ale to na bardzo bliski zasięg i tylko na frytki, prawda? HML będzie jednak bardziej uniwersalny, da się nim "uzupełnić" główną artylerię walącą nawet w BS-a.
--- Cytuj ---Capacitor podbij sobie Cap Rechargerami lub rigami, jeśli wypełnisz low sloty odpowiednio dobranym tankiem do typu NPC to wystarczy Ci jedna repper (lub drugi włączany okazjonalnie) i nie będzie problemu z capem.
--- Koniec cytatu ---
Mam 2xCapRecharger II i named Capbooster. Na low założyłem:
-1600 plejta (tego najlepszego)
- Named EANM
- 2 aktywne hardenery (named) pod konkretną misję
- DC T2
- Medium Repka T2
- Small Repka "Centum-coś tam"
Przy tej small jestem cap-stable, ale MAR muszę włączać i wtedy cap powoli znika. Przy włączonym NOS-ie wystarczą pojedyncze "pchnięcia" Boosterami 800.
Rigi są rozwiązaniem, ale nie chcę przeinwestować shipa, którym polatam być może tydzień-dwa... swędzi mnie Megas Navy Issue, który mógłby się stać docelowym shipem do farmienia ISK-ów z misji lvl4.
Oxylan:
--- Cytat: Zlloty w Stycznia 21, 2009, 13:00:43 ---Zemrzesz z nudów, zanim jedną wyrzutnią HML ubijesz frytkę. Na frytki NPC całkiem nieźle sprawdzają się i med drony (np. hammerheady II), a dodatkowo i większe statki mogą pokroić.
--- Koniec cytatu ---
Czasy mordowania wszystkiego med dronami juz sie dawno skonczyły,na male cele polecam male drony,medium drony t2 potrafią bic frejke t2 w ekstremalnych przypadkach ponad 80sek (nie trafia raz po raz oraz jesli juz trafi to tylko rysuje lakier) oraz mozna zapomniec calkiem o trafieniu spider dron na misjach,w polaczeniu z scramblem taka sytulacja to w wielu przypadkach kaplica,dla tych ktrorzy nie zrwacaja uwagi na patch notes, skopiuje kawalek tekstu z pats notes # 69477
All medium drones have been changed as they were too effective against small targets. The optimal signature radius has been increased to 125m and increased tracking by a factor of 1.2x giving a change of -42.4% against smaller targets.
Btw Megasa wolalbym seta med i malych niz duze,jesli nawet 5 ogrow zwiekszy dps o 300 i duze shipy pospadaja szybciej to zostanie caly legion malego scierwa ^^ czas to pieniądz =]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej