Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
NeX:
Zakładanie oficerów poniżej capsów, to fanaberia dla posiadaczy najlepszych faction BSów, ale takie inwestycje jak dwa frakcyjne BCSy dla Drake, to dobry wybór na mission shipie. Można lecieć za 50mil i za 150, ale różnica w wydajności skłania do tego drugiego, gdy tylko nas na to stać. Jezeli mamy braki w kasie, to zawsze lecąc do low można zdjąć i zastąpić je słabszymi T2, czy namedami, aby nie ryzykować straty. Wtedy Drake jest najtańszym shipem jakim można skutecznie robić misje w low secu.
Natomiast full rake wyrzutni Caldari Navy nie jest potrzebne do szczęścia, chyba,że ktoś dopiero zaczyna grać taką bronią i nie ma skili na T2, a chce szybko robić misje L4. Za dodatkowe kilka kilometrów zasięgu będziemy mieli na rakietach faction teoretycznie trochę mniejszy DPS niż na T2. Natomiast kara do sygnatury rakiet T2 "Fury" raczej nie zaboli takiego sigmiśka z large shield extenderami i trzema field purgerami w RIGach jak Drake. Faction ammo ładuje się na pvp głównie. Na dużej misji oznaczałoby ono wtopienie 3-4 milionów ISK. Szkoda kasy.
AntyBiotiC:
Witam!A ja mam takie pytanie:Robie sobie misje dla Gallente-czesto celem tych misji jest wycinanie Amarr/Caldari,skutkiem czego spada mi stand do tych frakcji.Od jakiej wartosci tego ujemnego standa moge liczyc na jakies nieprzyjemne niespodzianki,kiedy wlece do Domain,badz Forge,i jakie beda to niespodzianki?
SokoleOko:
Wydaje mi się, że od standa -5.0 jest ryzyko, że ostrzela Cię flota danej frakcji po wejściu do "jej" systemu. Tyle, że do standa -5.0 droga długa, a skill "dyplomacja" sporo tu pomaga.
Ezachiel:
Chyba od -8.0 mogą strzelać npc-e przeciwnej frakcji. -5.0 to chyba dotyczy tylko do concordu.
SokoleOko:
--- Cytuj ---Characters with -5.0 or less faction standings toward an empire will be shot when entering its space.
--- Koniec cytatu ---
Za http://wiki.eveonline.com/wiki/Factional_Warfare#Faction_standings:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej