Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Ezachiel:
No to zmienili po wprowadzeniu FW, sam mam niski do gallente i kiedyś nie strzelali do mnie ::)
Voulture:
Kiedys na pewno bylo -8
Doom:
Nie wiem jak to wy staruchy ;) jedne pamiętacie, ale jako relatywnie świeżemu graczowi mi jeszcze się nie znudziło zaglądanie do standów itp, stand po zrobieniu misji przeciw frakcji faktycznie spada wolno (setne części) ale weź zrób story lina to zobaczysz jak ci stand spadnie. Gram troche ponad pół roku a stand do Galente zbliża mi się już do -4 mimo że w l4 misjach jeszcze ani jednej przeciw galente nie dostałem, zrobiłem tylko kilka storyline dla amaru
SokoleOko:
Fituję sobie właśnie Megasa na misje lvl4 i zastanawiam się nad takim uzbrojeniem:
- 6x350mm raile meta 4 (te 425mm mi się niestety nie mieszczą - brak CPU)
- Heavy Vampire (żeby można było doładowywać "za darmo" capa potrzebnego do armor tanka)
- Heavy Missile Launcher.
- 5xHeavy Drones (dobranych pod misje).
Ten launcher pomyślany jest jako tani sposób na frytki, których pewnie nie będę w stanie nawet zarysować główną artylerią. O ile teraz na Dominiku z powodzeniem "snajpię" frytki medium railami na dystansach 20-50 km, gdy lecą na mnie, to large raile chyba tego potrafić nie będą.
Czy wobec tego HML będzie dobrym rozwiązaniem? Czy Heavy Missile będą skutecznie mordować frytki?
Bo w większe shipy będą trafiać bez problemu, a wg. symulacji EFT "oddanie" jednego raila 350mm za HML to różnica w DPS na poziomie jednego procenta - czyli pomijalna. Tylko czy te rakiety trafią w szybkie frytki NPC.
Ezachiel:
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 21, 2009, 12:24:15 ---Fituję sobie właśnie Megasa na misje lvl4 i zastanawiam się nad takim uzbrojeniem:
- 6x350mm raile meta 4 (te 425mm mi się niestety nie mieszczą - brak CPU)
- Heavy Vampire (żeby można było doładowywać "za darmo" capa potrzebnego do armor tanka)
- Heavy Missile Launcher.
- 5xHeavy Drones (dobranych pod misje).
Ten launcher pomyślany jest jako tani sposób na frytki, których pewnie nie będę w stanie nawet zarysować główną artylerią. O ile teraz na Dominiku z powodzeniem "snajpię" frytki medium railami na dystansach 20-50 km, gdy lecą na mnie, to large raile chyba tego potrafić nie będą.
Czy wobec tego HML będzie dobrym rozwiązaniem? Czy Heavy Missile będą skutecznie mordować frytki?
Bo w większe shipy będą trafiać bez problemu, a wg. symulacji EFT "oddanie" jednego raila 350mm za HML to różnica w DPS na poziomie jednego procenta - czyli pomijalna. Tylko czy te rakiety trafią w szybkie frytki NPC.
--- Koniec cytatu ---
425 trafia frytki na dystansie 20-50 km, sądze że bez problemu. w czasie kiedy liczona jest tylko wielkość celu a nie transwesal czy angular nie powinno być problemu ze snajpieniem frytek. Popatrz po KB, large trafiaja frytki, shuttle, jajaca nawet. . . wielkosc celu ma bardzo duze znaczenie przy orbitujacych celach, wtedy trackin nie wchodzi na cel i wtedy wlasnie jest spora kara za resolution.
Heavy missile bez problemu zdejma takie cele, bedzie penaly za szybkosc i wielkosc, ale trafisz, frytki orbitujaca ponizej 6 km mozna tez skutecznie popsuć za pomocą large smart bomb, smarty nie maja zadnych penalty.
NA male cele skuteczny moze byc tez asslut launcher.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej