Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
SokoleOko:
Interfacing mam na 3, robię właśnie na 4.
Ten uberDPS z heavy zawsze jednak pozostanie wirtualny, bo czas dolotu. Poza tym, powiedzmy że będę operował dronami na 55-60 km (z rigiem). Tymczasem large railami mogę strzelać dość skutecznie do maksymalnego zasięgu targetowania (70+km)... i kusi mnie, żeby na Megasa włożyć sobie jeszcze cruise missile (skille jakoś tak przypadkiem nabyłem po drodze ;D)
Ezachiel:
Nie wiem jak teraz, ale ja na Ravku używałem large smart bombki do niszczenia obrbitujacych frejek, interceptorów i takie tam dziadostwa ... Medium i Heavy Drony są bardzo wydajne .. mają sporo zalet ...
Raile są mniej efektywne niż rakiety, chyba że napcha się sprzetu do nich, wtedy im się poprawia, ale dalej jest to chybaj najgorszy dps w działkach w EvE.
Sokole, poprostu zrób sobie test ... bo może być tak że np w starciu z sanschas czy guristas raile bea ok, a już w starciu z bloodami czy tam czymś innym będa złe bo BC podleci na 10km i tracking nie wyrobi....
NeX:
Sam DPS, to nie jest znowu problem. Miewałem 700 DPSa na large gunach, ale teraz odbębniam misje rakietami medium. Drake z 300 (400 Kin) DPS Heavy T2 i 70+ km zasięgu. W praktyce okazało się to po prostu wydajniejsze.
Wstawiam orbitę 40km na jakimś stałym obiekcie, czy top npecu i w 15 minut likwiduje bloba. Wielopoketowe misje robi się ponad 30 min ze względu na ich mechanikę np spawny naliczane wedle czasu i ogólną konieczność wykonywania jakichś tam warpów i latania. Raven co prawda ma większy zasięg i iluzję DPSa, ale trzeba się zastanawiać, czy stankuje bloba Sanschy; co Cruisy nadrobią na BSach, to stracą na mniejszym dziadostwie. Drake znosi wszystko bezboleśnie. To w sumie prosty w wyskilowaniu i tani medium ship na misje lev 4. HACe nie mają jego 120000+ HP (na tanku do wybranej frakcji), BSy w większości też, a jak mają np Abaddon, to przy znacząco mniejszym parametrze "defence", albo Dominix odwrotnie - wysokie defence przy niższej ilości efektywnego HP, a Commandy są dla zgredów i nikt ich nie zabierze na misje w low secu.
Ponadto large guny są wydajne tylko przeciw BSom. Reszta idzie powolnie. Rakiety (medium) Heavy wchodzą we wszystko z bardzo dużą wydajością. Zazwyczaj nawet na fregaty nie używa się ammo "Precision", bo szkoda czasu na zmianę. Lepiej oddać dodatkową salwę z "Fury".
Dronami natomiast da się robić misje bardzo ładnie. Wątpię jednak w opłacalność robienia mediumami. Hammerheady T2 są drogie i strata nawet pojedyńczego kosztuje drożej niż zużyte rakiety na Drake. Dlatego lepiej dopakować drony Heavy i Sentry i szybko zdejmowac spawny agrując je railgunem, czy czymkolwiek innym.
Domiś na misje w hi secu z mojego garażu. Tank ustawiony na Guristasów i parametry EFT też. Drony Heavy działają świetnie na dwa OMNI + NAVI + LINK mod :
Goomich:
--- Cytat: NeX w Stycznia 16, 2009, 15:58:21 ---ale trzeba się zastanawiać, czy stankuje bloba Sanschy;
--- Koniec cytatu ---
4 hardy, large booster (herezja :P)...
--- Cytat: NeX w Stycznia 16, 2009, 15:58:21 ---co Cruisy nadrobią na BSach, to stracą na mniejszym dziadostwie.
--- Koniec cytatu ---
...target painter. I każdy blob Sanshy niestraszny.
--- Cytat: NeX w Stycznia 16, 2009, 15:58:21 ---wszystko z bardzo dużą wydajością. Zazwyczaj nawet na fregaty nie używa się ammo "Precision", bo szkoda czasu na zmianę. Lepiej oddać dodatkową salwę z "Fury".
--- Koniec cytatu ---
Caldari Navy.
NeX:
Ja jestem za skąpy na Caldari Navy. T2 są o połowę tańsze :crazy2:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej