Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions: Misje

<< < (23/90) > >>

Ellaine:
Używałem na Dominixie 2x350mm rail. Ale to był bardzo mały dodatek do siły ognia.

ivil:
Ja uzywalem na dominixie 6x350mm Raile, do tego sentry drony, damage mody na low slotach i rigi do zasiegu dron i dmg sentry (tank na 1x LAR) a w medslocie udalo mi sie upchnac Tcomp t2. Taka maszynka orala lv4 prawie tak dobrze jak kronos ale jednak ten drugi jest o wiele wygodniejszy.

Xarthias:
Na kartoflu raile służą głównie do aggrowania npców, bo dps z nich żaden. I tak, imo dominix jest lepszy (i tańszy) do robienia misji od ravena. Ma mocniejszy tank, łatwiej o capstable, dps zbliżony, można wybierać rodzaj dmg, można używać dron zwykłych i sentry do snajpienia.
Wymaga co prawda więcej skilli niż raven, ale za to nie ma tragedii jak nagle trzeba odejść od kompa. w 99% przypadków pocket sam się skończy :P

SokoleOko:
Przy moich obecnych skillach, to przy medium railach na Dominixie DPS rozkłada mi się mniej więcej 50/50 między heavy drony a artylerię pokładową. Problem jednak w tym, że heavy drony strasznie wolno latają, a ja preferuję walkę na dystans - bardzo często staram się złapać agro, po czym 180 stopni i niech mnie gonią, a ja stopniowo kasuję te, które podlecą najbliżej. Ku mojemu zaskoczeniu, średnie i duże krzyżyki bardzo rzadko podchodzą do mnie na bliżej niż 10 km, bliżej orbitują frytki, ale do nich nawet nie strzelam w takich sytuacjach - raczej niszczę je na 50 km "lekką amunicją" albo zostawiam dronkom.

Pobawiłem się EFT i wyszły mi takie łączne DPS-y (przy identycznej konfiguracji low i med slotów w obu shipach):

Dominix (5 Heavy Drone) - 249
Dominix (5 Medium Drone) - 161
Megathron (5 Medium Drone) - 198

Biorąc pod uwagę czas dolotu heavy dron na dystans 40 km, to jednak chyba lepsza będzie konfiguracja Megasa. Zwłaszcza, że wychodzi w nim więcej HP, choć cap starczy na mniej... trzeba się będzie przyzwyczaić do kupowania boosterów.

Ellaine:
Przed Tobą jeszcze drone interfacing 5 (4 absolutna podstawa żeby w ogóle latać) i heavy drony II. Będziesz miał koło 450 DPS z 5 Ogrów II. Główną wadą dronkowców na misjach że za bardzo ponad to nie wyjdziesz. (zostają jeszcze rigi do sentry dron tylko).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej