Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
gosti:
W BSa tylko i wylacznie large, zadnych mediumow.
Doom:
Tak jak napisał przedmówca, do tego zarówno na med jak i low soty masz moduły podnoszące traking, część z nich dodatkowo możesz potraktować skryptami które jeszcze poprawiają ten współczynnik...
Kumpel z którym często towarzysko latam rozbija się na misjach Malestormem, a mimo to grzeje z tych wielgachnych armat do fregat jeśli trzeba i nawet trafia ;) więc jest to wykonalne, cruzery za które się zabiera tez zwykle pękaja szybciej niż pod nawałą moich cruizów. Nie pytałem się o dokładny fit, ale lata na shild tanku czyli moduły raczej te z low ma w użyciu
Acha nie trać czasu dronek na deski, po prostu przylej im ze dwie burtowe salwy głównej artylerii a powinny pęknąć, z jakiegoś powodu ja najtwardszą deskę jaką spotkałem na misjach zdejmuję 3 salwą rakiet (mniej więcej tyle wytrzymuje BC), nie wiem dlaczego ale nie zamierzam płakać z tego ułatwienia
SokoleOko:
Puryzm, ortodoksja czy stan faktyczny? ::)
Misje lvl2 robiłem Thoraxem na small gunach, bo mediumami nie trafiałem w 75% celów. OK, nie korzystałem z bonusów statku, ale przynajmniej nie marnowałem ammo.
Teraz latam Dominixem na medium gunach (znów: bez bonusów), ale z niezłymi dronami i większość misji lvl3 robię semi-afk. Wczoraj trafił mi się "My Sweet Privateer" i tymi mediumami szybciej zjadałem BS-y, niż HAC-e, które wyjątkowo napsuły mi krwi.
W perspektywie tygodnia będę miał dostęp do lvl4. O ile na Dominiku mogę ustawić sensowną konfigurację artylerii medium (5x250mm rail), o tyle large już nie wchodzą za bardzo - albo 4 kiepskie "dual 250mm", albo 3 lepsze 350mm. Biorąc pod uwagę, że jestem dość rozczarowany Heavy Dronami (za woooolne do mojego stylu walki), to zastanawiam się nad Megasem (prawie 2 razy więcej grida, więc z artylerią large nie będzie problemu) i medium dronami do zamiatania drobnicy. Wada: na moje oko i przy moich skillach, Megas będzie miał ciut gorszy tank od Dominixa (wolniejsze ładowanie capa).
Czyli krótko: na lvl4 Dominix na medium gunach czy Megas na large?
A propos "poprawiania trafiania": na razie strach mi oddać coś z tanka. :crazy2:
Doom:
Na l4 albo Domi wersja minicarier (czyli po kompletnej drużynie, każdego typu dronów, najlepiej z graczami zapasowymi z damagem pod misję) i wtedy działka to bardziej symbolicznie używasz do zbierania agro na siebie, a i tak polecam ciężki sprzęt, albo jak pisałeś megas ale tam do hangaru nie wiem co mnie by korciło 5 małych i ile wlezie dużych, bo nie używam ich tylko z jednego powodu, jak je wezmę to tylko 3 i totalnie nie mam miejsca na jakiekolwiek inne.
A jeśli nie chcesz osłabiać tanka to weź gorsze traking mody z med, ale za to ze dwa
Ezachiel:
Ja myślę że wybór sprzętu w dużej mierze zależy od przeciwnika. . .
Jesli przeciwnik będzie strał się podajść na bliski dystans to potrzebne są działka z dużym tracking, jęsli masz opcję rozwałki lub nabrania dystansu do celów to Raile są idealne ... choć sumarycznie maja kiepski dmg w stosunku do innych large.
Jeśli cel leci na ciebie, np frejka na MWD, large powinny ja trafic, jesli cel orbituje na bliskiej lub srednej to wtedy zapomnij o railach.
Jesli cele lecą za tobą wtedy raile, jesli są na close i orbituja .. raile traca bardzo ...
Wiele osób zachwala Dominxa jako maszynkę do lv 4, myślę że drony są dużo efektywniejsze niż large raile ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej