Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
WB78:
Czy możecie podać mi jakim statkiem Ammar mogę na początku dość bezstresowo robić misje - jeśli można to uzbrojenie też bo to jeszcze czarniejsza magia dla mnie
Mosiek:
Ale leniwy jesteś, po wejściu do garażowni jedne z pierwszych tematów:
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=5495.0
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=5084.0
malroy:
robię misje u minimitar dla Republic fleet, z tego co wyczytałem to będąc caldari licząc effective standing dla agenta mam -2 - dlaczego koledzy w grze mi tak poradzili, lepiej jak bym dla republic fleet robił u swoich prawda?
Dormio:
--- Cytat: Boris Naeb w Listopada 03, 2008, 12:36:54 ---robię misje u minimitar dla Republic fleet, z tego co wyczytałem to będąc caldari licząc effective standing dla agenta mam -2 - dlaczego koledzy w grze mi tak poradzili, lepiej jak bym dla republic fleet robił u swoich prawda?
--- Koniec cytatu ---
Nas się pytasz dlaczego tak Ci koledzy poradzili ? :o ;)
2 rzeczy:
1. Rasa jaką grasz (to odnośnie swoich) nie ma nic wspólnego z robieniem misji. To Ty decydujesz czy grasz postacią, która wspiera własną czy inną rasę (w ramach RPG jaki sobie narzucasz). Robienie misji dla własnej rasy po prostu NIC nie daje dodatkowego. Nowy char ma zawsze standing 0 (to odnośnie effective standing) do wszystkich (póki nie zrobi pierwszej misji !).
2. Korporacje mają wiele stacji i jeszcze więcej agentów, Ty sam musisz zdecydować co dla Ciebie ważniejsze - wyższe effective quality czy odległość od "bazy". Może warto bazę przenieść ?
To co mogę Ci poradzić to ppm na znaczku korporacji tego (dowolnego) agenta i zakładka agents - wyszukaj sobie tego o najwyższym lvl'u i quality jaki jest dla Ciebie dostępny i sprawdzaj regularnie, bo stopniowo będą się odblokowywać kolejni. To oczywiście w wypadku gdy zależy Ci na zarabianiu na misjach.
Jeśli chcesz robić misje dla jakiejś korporacji to po prostu za każdym razem sprawdzasz gdzie i jakich agentów masz dostępnych. Wraz z przyrostem standingu (albo w wyniku wykonanych misji, albo wyskillowanych kolejnych poziomów skilla) będziesz miał udostepnianych kolejnych.
Ogólnie zasada mówi - chcesz więcej zarabiać na misji to szukaj agenta o jak najwyższym lvlu i quality w jak najniższym security systemu (pamiętaj, że robienie misji w lowsecu naraża Ciebie na atak innych graczy). Jeśli jednak chcesz podnieść maksymalnie szybko standing do frakcji, to musisz sprawdzić co Ci jest szybciej robić - misje niebojowe/bojowe oraz w tym samym czasie podnosić skille w grupie social (bowiem standing do frakcji podnoszą jedynie important/storyline, podnoszenie skilli ma na celu jak najszybsze odblokowanie jak najlepszego agenta, bo lvl misji important/storyline określa jak duży będzie przyrost). Podnoszenie standingu do korpa to prosty rachunek i pochodna czasu jaki poświęcasz na wykonanie misji.
Oczywiście możesz skorzystać również z agentów COSMOS, a także tzw. "pigs in space" i podnieść standing w zamian za tagi.
Powyższe było opisywane szczegółowo na forum więc skorzystaj z opcji szukaj.
SokoleOko:
Pytanie ogólne - jakie guny montować na BS-ie z przeznaczeniem do robienia misji lvl4 - medium czy large?
Odpowiedź chyba można sprowadzić do tego, czy large guny (raile - jeśli to ma znaczenie) są skuteczne przeciw cruiserom, bo BC/BS będą przcież trafiać bez problemu. Na frytki i deski mam drony, czyli pozostają cruisery (zwłaszcza HAC-e!).
Do tej pory byłem zwolennikiem jednorodnej i zgrupowanej artylerii... czy na misjach lvl4 sprawdza się mieszanie medium i large? Na mój nos nooba taka konfiguracja nie brzmi "efektywnie", wyglądałaby bardziej na zło konieczne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej