Eve Online > NoobGarten

Przeludnienie

(1/3) > >>

Qooba:
Witam. Czy niemyslicie przypdakiem za swiat EVE jest przeludniony? Ja ostatnio z czystej ciekawosci zrobilem nowa potac na trialu i zobaczylem ze na kanale Rookie Help jest srednio 1500 osob (jak chyba kazdemu widaomo kanal Rookie Help znika lesli konto jest starsze niz jeden miesiac), co swiadczy o tym ze co miesiac do swiata VE wkracza ok. 1500 osob. Rynek obraca sie wokol Jity, tam mozna tanio kupic a wiec latanie po innych systemach w poszukiwaniu lepszych cen jest raczej bezsensowne. Wiem, gdy wlaczam mape i ustawiam filtr wg security level to koklo 60 % przestrzeni to systemy 0.0 ale prawda jest taka ze tylko piraci czy PvP'erzy tam siedza, a caly swiat producentow czy handlarzy obraca sie w HSL. Chce powiedziec ze nowemu graczowi ciezko jest zarobic na czymkolwiek. Producent zeby zarobic musi mic skille do handlu, a wiec miesiac skillowania z glowy. Gornik... hmm, gornik bez conajmniej najlepszej braki tez za wiele nie zdziala. O golnie to sam nic nie zdzialasz a to mi sie niepodoba. Ja chce byc 'Lone wolf' ale sam nie zarobie kokso a wiec musze zapisac sie do korporacji :idiot2:
Jesli ten post sie nie klei to przepraszam ale jestem po %% i niezabardzo wiem co pisze, hehe :uglystupid2:

MightyBaz:
ze masa ludzi jest nie tylko w empire to wiemy, pamietam czasy jak z Period Basis lecialem 30j i czasem wpadlem na kampe, skladajaca sie z 2 BSow :)

dla poczatkujacych jedyny sensowny zarobek to klepanie misji. Masa lootu i partsow do rigow wypada, a oprocz tego lapiesz loyality points, ktore mozesz wymienic na rozne itemsy od agentow. Mozna tez ustawic sobie agentow r&d i co jakis czas odbierac datacores, ktore sprzedajesz na markecie

Yogos:
Świat EVE nie jest przeludniony.

To że w hisecu siedzą alty z wymaksowanymi skilami do produkcji / inwencji to prawda.
Czy jest tam gęsto ? Jest.

Ale jak zajrzysz do low seców to już pustki.

A 0.0 to pustynia przeważnie. Tylko w niektórych miejscach kwitnie życie :)

I zasada jest prosta. Im niższy sec status tym większa kasa i tym łatwiej dostać w tube.
Każdy prędzej czy później wtopi statek. Rzecz w tym żeby więcej zarabiać niż tracić. :)

Mówisz że ciężkie zarobki są w hi sec i chcesz być "lonly wolf"

Jak chcesz tak to leć do np 0.0 znajdz kawałek spokojniejszej przestrzeni i rób np. misje haulerskie dla bloodów sanshy,serpentisów czy guristasów.

Wtedy kiedy po 2 tygodniach pobytu w deep 0.0 będziesz wracał z drogocennym implantem na który zbierałeś pkt tyle czasu i zobaczysz kampeczke na skoku do low secu narawde poczujesz że żyjesz :)

I wcale nie potrzeba tak strasznie dużo SP żeby tam polecieć.
Chodzi tylko o to że trzeba wiedzieć jak żyć i się zachowywać w takim 0.0

Wolver:
Don't drink & post, mm'kay?  :idiot2:

Na kanale help siedzą wszystkie świeżo stworzone alty i triale, z których wcale nie wszystkie pozostaną w grze. Świat EvE pomieści jeszcze drugie tyle graczy bez problemów. Gorzej z pojedynczymi systemami (agenci Lvl 4 w hisec, Jita), bo tam infrastruktura może nie wyrobić.

Sou:
No i albo kupia lepszy sprzet na to Jita albo beda musieli jakos nie wiem ;] Jak nas bedzie 2x wiecej to serio Jita bedzie cala dobre niedostepne jak kupbilet.pl :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej