Eve Online > NoobGarten

Jak przewozić stuff po Low Sec

<< < (2/4) > >>

Bonzai:
Nie bardzo rozumiem działanie tej inerti, a opis w EVE jest lakoniczny. Zwiększa mi o 10% radius statku, czyli z tego co wiem, będzie łatwiejszy do namierzenia. W zamian daje mi jakąś tam "tajemniczą" większa zwrotność do allignowania?

Po chwili zastanowienia... i tam mwd zwiększa mi radius o 500%, co pewnie spowoduje że namierzanie będzie natychmiastowe. To przypadkiem nie stanie się tak, że zostanę szybciej namierzony niż kliknę na przestrzeń, odpale mwd, a potem cloack? Ja robię 3 kilki, przeciwnik jeden.

Coen:
Dokladnie tak. Szybciej w warpa wejdziesz dzieki inercji.
Aczkolwiek ja bym nie wyczynial takich cudow z polowa swojego majatku w cargo.
Popros kogos zeby ci scoutowal, albo scuotuj sobie 2 kontem.

Voulture:
Nie musisz wyczyniac. Pozniej sa kwiatki gdy jeden hic zlapal i zniszczyl indyka z ladunkiem 2b.

Sprawa wyglada tak, ze po wyjsciu z cloaka pop zreskoku nie da sie Ciebie lockowac kolo 1 sec. To wystrczajacy czas by wykonac caly manewr. Tak samo po zrzucaniu Twojego cloaka masz te dodatkowa odrobine czasu. Roznica jest taka, ze wrog ma ulamek sekundy by kliknac, zalockowac odpalic modul ,poczekac az modulek zaskoczy i Cie zabic a nie jak normalnie. Noale to juz kwestia wyboru.

Jesli nie wierzysz w efektywnosc metody... sprobuj. Albo poszukaj po forum scrapheapu/oficjalnym gdzie sporo osob zglasza to, twierdzac ze to exploit. Bo nie ma na to kontrmetody w low secu.

Ale ja tam jestem nubek i sie nie znam na indykach :)

Goomich:

--- Cytat: Bonzai w Marca 24, 2008, 15:25:29 ---Do dzisiaj myślałem że mam dobry plan, jak zwiewać piratom w Low Sec moim indykiem - gdy widze, że ktoś mnie namierza przerywam allign, i daje cloaking. Niestety nie przewidziałem, że zlokowanie mnie może zająć mniej niż 1 sec (wychodziłem z założenia, że około 10sec), co zaowocowało stratą 2msc zarobku, i ponad połowy moich wszystkich oszczędności po spotkaniu pirata. 

--- Koniec cytatu ---

1. Kiedy widzisz, że ktoś cię namierza, to jest już za późno na cloak.
2. Nawet jeśli sie scoakujesz, to indyka i tak znajdą, nawet battleshipem.

Colonel:
Jest jeszcze inny sposob  ...
Jesli latasz w naszych regionach to mozesz wykupic pakiet ochronny  >:D
convo ingame....
Zaden indyk mi niezwial w inny sposob niz przez uzycie wiecej niz 2 wcs-ow...
trzymaj sie tego i skoro chcesz ciagle handlowac to skiluj transport shipa....
Scout przed toba albo wcs-y

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej