Eve Online > NoobGarten

Jak przewozić stuff po Low Sec

(1/4) > >>

Bonzai:
Do dzisiaj myślałem że mam dobry plan, jak zwiewać piratom w Low Sec moim indykiem - gdy widze, że ktoś mnie namierza przerywam allign, i daje cloaking. Niestety nie przewidziałem, że zlokowanie mnie może zająć mniej niż 1 sec (wychodziłem z założenia, że około 10sec), co zaowocowało stratą 2msc zarobku, i ponad połowy moich wszystkich oszczędności po spotkaniu pirata. 

Postanowiłem że odrobię pracę domową, i nie będe już 0.5 sekundowym celem dla lokalnego pirata.
W związku z tym, mam pytanie... jak przewozić indykiem towary po low sec, ewentualnie jakie są pasywne systemy obronne (nie wymagające namierzania przeciwnika, bo to jest pozbawione sensu, gdy założeniem jest ucieczka indykiem do bramy).
Wiem i właśnie skiluje warp core stabilizer, ale wepchania ich do oporu na low sloty, zaowocuje kolosalnym zmniejszeniem ładowności mojego statku, podczas gdy zawsze latam z pełną ładownią. I z tego co słyszałem i tak to nie pomoże przy spotkaniu heavy int... coś tam :P

A, i warp scrambler pozwala na skok przez bramę?

Ellaine:
forward scout i nic wiecej

Voulture:
1. Scout
2. Trick

Potrzebujemy: statku, mwd, cloaka.
Wiec rcu w low wejda niestety na pewno. Do tego zero wcsow same inertie i nanofibry.

Przygotowanie:
pod F1 mwd, pod F2 cloak albo jakos tak podrecznie

Wykonanie:
Po skoku przez brame, widzimy kampe - alajn na dowolny obiekt wychodzac z cloaka pod gejtem od razu mwd i sekundke pozniej nasz cloak (czyli F1 sek F2). Alajnujemy teraz z odpalonym mwd i cloakiem w kieurnku, teraz czekamy te 7-8 sek jak konczy sie cykl mwd. Zrzucamy cloak (F2) i klikamy warp do oporu. Wyskoczymy znaim nam cloak do konca sie skonczy.

Wady:
Tylko fitting. Nie da sie zepsuc jak odrobine potrenujemy predzej.

Nalepiej sparwdzajka sie do tego blackage runnerzy z rigami polycarbon. Zasuwaja jak cepy i od razu wbudowany +2 wcs.

Do 0.0 moze sie nie nadac ze wzgledu na bable.

Bonzai:
Dzięki, wyskiluje i potestuje.

To jeszcze legenda do postu wyżej..
mwd - micro warp drive
rcu -reactor control unit
interie - ?
nanofibry -nanofiber internal structure

i wracając do pytania, warp scrambler pozwala na skok przez brame?

ivil:
nie interia tylko inertia :P Inertia Stabiliser

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej