Eve Online > NoobGarten
Jak przewozić stuff po Low Sec
Bonzai:
Potestuje, ale ciekawi mnie stwierdzenie ze to expolit, tzn, nie ma na to metody. Normalnie zawsze powinna być możliwość ucieczki, a nie zawsze możliwość złapania jak to obecnie wygląda w EVE. Może dlatego jest tyle piratów.. łatwiej jest kogoś zatrzymać, niż uciec.
Sou:
Ja mam Prowlera na agility zfitowanego + mwd +cloak. W low sec wystarczy warpowac, nie sadze zeby ktos nawet maja 1 sekundowe namierzanie zdazyl go zlapac;] W sumie nie wiem po co cloak; p
Goomich:
Prowler to nie indyk.
Amaneth:
Po 1 primo - calm down :P po przeskoku jestes w cloaku przez ok. 30 sekund (warto w opcjach wlaczyc sobie timerek,(sesion change czy jakos tak) wtedy w lewym gornym rogu widac ile czasu zostalo do zdekloakowania.), wiem że na początku przygody z eve mlodemu graczowi, ktory widzi zlych ludzi na gacie trzesa sie rece, pot splywa z czola i przyspiesza puls ;D, ale opanowanie to polowa sukcesu. Rozgladaj się w przestrzeni za miejscem w ktore chcesz odwarpowac (najczesciej brama), jak juz je zlokalizujesz, paluszki na f1 i f2. nastepnie 2x click obok obiektu i gdy tylko zobaczysz ze twoj statek rpzyspiesza f1, potem f2 :) W tym momencie mądry i szybki pirat ruszy w twoim kierunku, zapewne ciagnac za soba 5 dronek :P. Roznie bywa, raz sie uda, raz nie. Opanowanie, mwd, cloak i najlepiej 3 wcs'y = 90% szansy na ucieczke w low secu. Za małe cargo z wcsami? Jak chcesz miec duze cargo to lataj w hi secu, proste. Nie umiesz robic szybko operacji "zlokalizuj gate, 2x kliknij, wlacz mwd i cloak? nie lataj po low secu :) Warto sobie cwiczyc na bezpiecznych gateach. Lecac powiedzmy 10 j tym indyczkiem i powatarzajac ciagle ta operacje kazdy jest w stanie to opanowac. Najlepiej nie latac po low secu z czyms o czym wiesz, ze strata tego zaboli twoj wallet.
Bonzai:
--- Cytat: Amaneth w Marca 25, 2008, 20:18:06 ---Za małe cargo z wcsami? Jak chcesz miec duze cargo to lataj w hi secu, proste. ... Najlepiej nie latac po low secu z czyms o czym wiesz, ze strata tego zaboli twoj wallet.
--- Koniec cytatu ---
Oj, słuszne słowa, które dopiero po tej przygodzie do mnie docierają. Dlatego też boje się przesiąść w z indyka na transport - bez znaczenia co bym miał w cargo jego strata by mnie zabolała ;)
No i pechowo, że mnie złapali akurat gdy wracałem z low seca z pełną ładownią, a nie z pustą gdy tam leciałem.
Strata mnie tyle zabolała, że poszły oszczędności na wypasiony transportowiec wraz ze skilem :P Pozostaje znowu trochę afk pokopać, aby mieć środki na wznowienie handlu.
A, i jak czytałem w opisie Heavy Inc... jego unikalny moduł zakłucający ma zasięg 15km, czyli w teori, jak jestem 20km od delikwenta, to jestem bezpieczny do czasu aż sam nakręci w moją stronę, nabierze prędkości i spróbuje mnie dogonić? (zakładam, że zajmie mu to z 5 sekund). Jak tak, to może to nie jest takie przegięte. Czy czegoś znowu niedoczytałem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej