Eve Online > NoobGarten
początek handlu- pytania
Ellaine:
Napewno zdazyly Ci sie i dni ze robiles mnostwo w ciagu jednego dnia. Uot, jedna grubsza transakcja. Handel ma rozne strony, ja tam nie szukam wielkich zyskow i super przebic tylko rzeczy gdzie malo trzeba kombinowac a duzo wozic - bo lubie latac sobie frachtem w kolko :) W lepszych czasach tez przybywalo tego z miliard tygodniowo, a teraz sa gorsze i nie zarabiam nic. Mam w korpie pare mlodych talentow ktore mnie przebijaja i zawsze sa to ludzie ktorzy solidnie i skrupulatnie robia mnostwo notatek i zbieraja informacje i je analizuja.
Tak czy siak handel jest dzialalnoscia pvp, raz nadwozie raz podwozie choc z reguly zamiast tracenia pieniedzy w plomieniach traci sie potencjalne zyski w zamrozonych inwestycjach.
Kha Verti:
Nie no ja miałem jeden weekend gdzie 1.5b zarobiłem, ale normalnie, regularnie to tak z 1-1.5b tygodniowo wychodzę. Parę b. tygodniowo to dla mnie marzenie...
Podzielam pasje Albiego do latania afk - jak sie ma prace i normalne życie w realu to taki sposób zarobku jest rewelacyjny, a dochody dość wysokie w stosunku do ilości czasu poświęconego/ilości kliknięć czy jak to tam liczyć.
MKoll:
Ja po prostu nie wiem od czego zacząć. Za każdym razem jak chcę się zabrać za handel, spoglądam na market i dostaję oczopląsu. Coś mi mówi, że metoda z Privateera, czyli wiezienie paru sztuk tam gdzie drożej to jednak nie jest to, a z kolei sell i buy ordery wymagają przebicia się przez tyle liczb, że chyba sił na grę już nie starczy :).
Jest jakieś uniwersalne narzędzie, które można ściągnąć na dysk i za jego pomocą mielić wszystkie zaimportowane dane? Jak powiecie że Excel, to się popłaczę :).
Xarthias:
Excel :2funny:
I jeszcze na eve-central.com bym zajrzał :)
Kha Verti:
Ewentualnie jak kolega ma awersje do Excela zostaje Calc (Open Office) :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej