Eve Online > NoobGarten
początek handlu- pytania
Vivin:
Heja!
To jak to jest z tym handlem ? kupuje się taniej i sprzedaje drożej szukając jakiś dobrych ofert (tak dzisiaj robiłem i w 6 godzin mając na start 500k zarobiłem 7.4mln ale nieźle się przy tym nalatałem), czy przez dłuższy czas analizuje rynek popyt na dany itemek i dopiero się go sprzedaje, wystawia etc ?
ale superancki nick sobie zrobiłem -.- eh słabo dzisiaj kontaktuje choroba :(
MKoll:
--- Cytat: Kha'gr Verti w Marca 04, 2008, 20:52:46 ---Ewentualnie jak kolega ma awersje do Excela zostaje Calc (Open Office) :D
--- Koniec cytatu ---
W porównaniu z Calc, Excelowi mogę nawet laskę zrobić :D. Nienawidzę Open Shitu i tej fikcji o pełnej kompatybilności z MS Office.
Ech, no nic. Witajcie arkusze.
Qooba:
A ja wciąż mam problemy. Nie wiem, chyba mam pecha. Prawie 4 godziny wertowałem market, zapisalem kilkadziesiąt cen, obleciałem 5 regionów i nic! :tickedoff: Nie wiem już co mam zrobić. Na poczatku bawiłem się w wystawianie sell i buy ordersów, ale to też nie przyniosło oczekiwanych zysków. Niestety z tego co widze ceny w tych 5 regionach (The Forge, Citadel, Everyshore, Domain, Sinq Laison) są raczej wyrównane :idiot2: Dobra, Alt+Tab i spróbuje jeszcze wystawić sell ordery na coś i to odrazu sprzedać. Fly safe.
Totalizator:
--- Cytat: apocalypse armagedon w Marca 04, 2008, 20:58:18 ---Heja!
To jak to jest z tym handlem ? kupuje się taniej i sprzedaje drożej szukając jakiś dobrych ofert (tak dzisiaj robiłem i w 6 godzin mając na start 500k zarobiłem 7.4mln ale nieźle się przy tym nalatałem), czy przez dłuższy czas analizuje rynek popyt na dany itemek i dopiero się go sprzedaje, wystawia etc ?
ale superancki nick sobie zrobiłem -.- eh słabo dzisiaj kontaktuje choroba :(
--- Koniec cytatu ---
Kupić tanio sprzedać drogo na samych ofertach jest trudno. Lepiej albo robić relisting tzn, wykupić cały zapas czegoś potrzebnego w danej okolicy i wystawić po sporo wyższej cenie, albo wiedzieć co jest gdzie potrzebne (torpedy tam gdzie agenci lvl4, blastery tam gdzie goonsi wysadzają się w barki etc). Sporo kasy można zarobić rozwożąc rzeczy z Jity do mniejszych hubów jak Ours, Agil, Rens. Dla zaawansowanych polecam wyściubienie nosa z highsecu i eksport do 0.0 gdzie wszystko jest 20-200% droższe i zawsze czegoś brakuje.
na początek podpowiem że ten kto zawiezie Linear Flux Stabilizery do Oursaleert zbije majątek bardzo szybko :)
Vivin:
dzięki za rady Bruce Ironstaunch
Ja Kub porównaj ceny tracking disruptors i stasis webów w the forge, citadel i lonetrek robiąc resell np balmer series targeting można sporo zarobić (jakieś 800k do 1mln na przelot) no chyba że to mało dla ciebie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej