Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
JIHAAAD SWARM - GOONSI RATUJĄ EVE ... e albo nie nie ratują
tempx6:
Ivil możesz kupić sobie Mining Computer za 30 baksów. Może ktoś ma chęć wylania swojej wizji zbotowanego światka górniczego w Eve:) - gdyby każdy miał takiego bota, czy Eve wyglądało by inaczej? Problem stosowania nie leży w punkcie honoru czy też obawy przed banem. Raczej z wydaniem kasy i przegryzieniem się przez manual ;)
tempx6:
Albi nikt nie kupi sobie po 3 mothershipy i żaden dev nie przypisze Ci 5m Tryta (ponoć ;) Nie słyszałem jeszcze takiej historii, że od przybytku jest kryzys:) Ale to o czym piszesz, jest rzeczywiście istotnym elementem tworzenia sztucznej fauny, gdzie w rytmach czaczy panuje porządek. Dla mnie taki porządek jest jednym wielkim botem.
ivil:
Moim zdaniem sam proces rycia gruntu mozna by spokojnie czesciowo zautomatyzowac, takie przerzucanie urobku do jeta czy lockowanie nowej sklay nie dodaje specjalnie uroku kopaniu. O wiele lepszym sposobem z punktu widzenia kopacza bylo by gdyby samo znalezienie skaly do kopania bylo wyzwaniem. CCP planowalo przeniesc kopanie do eksploracji co w polaczeniu z jakimis probami astrogeologicznymi bazowanymi na miningu czy innym sprzecie do znajdowania skal na przyklad wbudowanym w barki i pozwalajacym na zalezienie lepszego zloza w zaleznosci od skilli/jakosci statku/szczescia itp.
Takie rozwiazanie rodzi jednak problem znikniecia stacjonarnych paskow a co za tym idze pytanie co z belt piracy i NPC'owaniem. Mozna by sprobowac na przyklad asteroid belty zastapic na przyklad debris beltami po ktorych krecily by sie NPC i na ktore kazdy mogl by poleciec. Mozna by tez calosc NPC'owania przeniesc do anomalii i wg mnie gdyby to dobrze przemyslec to tez ni bylo by zle poniewaz anomalie rownie latwo potrafi znalezc kazdy statek. Z jednej strony dodaje to pracy piratom a z drugiej daje NPC'erom falszywe poczucie bezpieczenstwa.
Dormio:
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie:
--- Cytat: Ivil w Marzec 25, 2008, 14:14:02 ---Takie rozwiazanie rodzi jednak problem znikniecia stacjonarnych paskow a co za tym idze pytanie co z belt piracy i NPC'owaniem.
--- Koniec cytatu ---
W postaci anomali:
--- Cytat: Ivil w Marzec 25, 2008, 14:14:02 ---Mozna by tez calosc NPC'owania przeniesc do anomalii i wg mnie gdyby to dobrze przemyslec to tez ni bylo by zle poniewaz anomalie rownie latwo potrafi znalezc kazdy statek.
--- Koniec cytatu ---
Innym sposobem jest zrobienie misji, u agentów... nudy to nie zmieni, ale wprowadzi kolejny element utrudniający makrowanie, no i losowość (w generowaniu spawnów asteroid).
Można też wprowadzić mapy systemowe kupowane u agentów za LP a pozwalające lokalizować asteroidy...
ivil:
pewnie ze sam sobie odpowiedzialem :) Zakladala to konstrukcja wypowiedzi :>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej