Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions edycja trzecia
karol66:
--- Cytat: Za'afiel w Marca 26, 2008, 13:03:07 ---no fakt, to musze kupic ksiazke na deske bo narazie moge latac tylko gallentyjska fretka :D
choc z drugiej strony cos w środku, mówi mi "eee tam, nie idz na latwizne, nie bierz wiekszego statku" ;P tym bardziej, ze o wygranej decydowaly szczegoly i to takie nad ktorymi wiem ze musze popracowac ;)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli masz wyskilowane drony to możesz spróbować fita na Imicus'ie.
Low:
2x Overdrive Injector System I
Med:
suplemental Scaning CPU (+skrypt na max range)
MWD lub zwykły dopalacz
Hi:
Drone Link (jeśli masz wysokie scout drone op i gallente frigate to można to zamienic na działko albo remote repair do naprawiania swoich dronek)
150mm hybrid lub blaster jeśli nastawiasz sie na walkę z kimś kto też używa dronek
Zasieg targetowania to ma 60km, zasieg dron 45-70km (zaleznie od skila), szybkosc >700 z dopalaczem lub 1800 z MWD.
A najfajniejsze jest to, ze zabiera az 3 male dronki co daje ok 30dps z tech1 a ok 45dps z tech3 dronami.
Mi sie to rewelacyjnie sprawdzalo w misjach, dedach 1-2 i na paskach => mogłem all time utrzymywać dystans >50km i kosić fregaty jedna po drugiej będąc poza zasiegiem ognia ich rakiet i dział.
Dodatkową zaletą jest to, że jeśli ktoś Cie zaskoczy i zaatakuje z tak bliskiego zasiegu że będzie mógł Ci założyć web'a, to zginiesz bardzo szybko i praktycznie bezboleśnie :)
--- Cytat: seishin w Marca 25, 2008, 15:19:09 ---incursus
(...)zamiast goblina mozesz dac dronke webujacą ale nie ma co sie certolić
jak zlapiesz kolesia disruptorem to po zabawie bo jak doleci dronka to zacznie w nia strzelac albo w ciebie - tak czy siak on ma 2 cele a ty jeden, raczej suicide setup ale moze zadziala
--- Koniec cytatu ---
Dronka webująca jest chyba tylko w wersji heavy więc na tego shipa raczej nie wejdzie.
NeX:
Zasadniczo problem się sprowadza do niskiego poziomu skili zaczynającego grę. W innym przypadku Tristan rozniesie Kestrela. Skoro się nie udało, to trzeba poświęcić trochę czasu na naukę.
Można wystawić na Kestrela Imicusa z dronkami, tylko te dronki niespecjalnie go zjedzą, bo albo ucieknie, albo je weźmie na klate, lub zniszczy i podleci do Imicusa aby go kropnąć. Kestrel może mieć spokojnie ze 3500+ efektywnego HP w PVP ficie. Tristan zresztą także, w dodatku z reperką, armor plate 200 i porównywalnym, albo większym na blasterach DPSie od Kestrela.
Dlatego, też jeżeli to ma być pojedynek z trofeum, to musi brać w nim udział albo frejka ze scramblerem, albo ship z takim DPS, aby Kestrela zmiotło. Destroyer jest wciąż kuszący dla pilota Kestrela i może zdecyduje się na atak, czy kradzież puchy. Zawsze można zgrywać górnika z jednym laserem odpalonym na asteroidzie. Tristan na plate 200 i reperce też stankuje rakiety jeżeli rozsądnie go użyć. Z blasterami i webem będzie miał ze 30% większy DPS od Kestrela ( przy porównywalnych skilach obu pilotów).
Pomysł na solowanie powyżej zasięgu Kestrela (+/- 30-40km) jest do dupy bez minimum destroyera. Frejką Gallente, to najsensowniejszą jest i będzie Tristan w ficie na close. Ma przetrzymać rakiety i kropka. >:D
Yogos:
Za'afiel
Pomyśl nad interceptorem :knuppel2:
I kestrale przestaną być problemem. >:D
inred:
Witam, mam pytanie odnosnie 2 kont. Jak odpalic 2x klienta bo obecnie wyskakuje mi komunikat, ze sa wdzieczni ale nie moge uzywac 2-ch trialow, no ok. Natomiast jak beda 2-a pelne konta to chyba z jednego exe tez bedzie problem czy nie. Zapewne ktos z was ma doswiadczenie zwiazane z tym, wiec prosze o podpowiedz "jak odpalic 2 pelne konta jednoczesnie"? thx
Ellaine:
Nie, nie bedzie. Nie mozesz odpalic triala i innego konta. Mozesz natomiast odpalic tyle kont platnych na ile Ci starczy ramu i chłodu we wiatraku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej