Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions edycja trzecia

<< < (41/52) > >>

Xarthias:
1. Układ slotów i hardpointów na wszystkich statkach jest stały, czyli odpowiedź brzmi: Nie.
2. Jeśli masz skilla to klikasz go prawym i "train". Jeśli nie, to wchodzisz w market, kupujesz go sobie, prawym na książkę i "train".
3. Nie, jest to nielegalne.
4. Tak, misje są nudne. Ale to najlepsze źródło ISKów obecnie (szczególnie misje kill).

Alnus Incana:

--- Cytat: Darek Jaroszewski w Czerwca 13, 2008, 14:36:21 ---1. Czy w moim statku moge zainstalować więcej gniazd na działa ? I mógłbym tam np. wsadzić kolejne blastery ?
--- Koniec cytatu ---

Nie ma możliwości zwiększenia liczby slotów. Jedyne rozwiązanie to nabyć lepszy statek (zaczynasz w najbardziej kiepskiej fregacie tzw. noobship'ie), ale aby móc go pilotować i wyposażyć potrzebne są skille na odpowiednim poziomie. Robiąc misje dla agenta do którego kieruje pierwszy agent można dostać lepsze fregaty.

--- Cytat: Darek Jaroszewski w Czerwca 13, 2008, 14:36:21 ---2. Do zamontowania wyrzutni rakiet potrzebuje zainstalować na statku nowy układ CPU i coś jeszcze ale musze mieć rozwiniete skille (powiedzmy electronics). Jak moge je rozwinąć ?
--- Koniec cytatu ---

Oprócz skilli które posiadasz na początku gry (dostajesz różne i na różnym poziomie w zależności od obranej podczas tworzenia profesji) możesz nabyć następne za pomocą marketu. Zazwyczaj większość skilli można kupić w stacji w której zaczyna się grę jako że to stacja uniwersytetu lub akademii. Czasami skille są nagrodą za wykonanie misji.

--- Cytat: Darek Jaroszewski w Czerwca 13, 2008, 14:36:21 ---3. Słyszałem od kolegi że można zarabiać w EVE prawdziwe dolary. Czy to możliwe ?
--- Koniec cytatu ---

Możliwe jak w każdym mmorpg, ale zazwyczaj niezgodne z prawem i grożące zbanowaniem konta

--- Cytat: Darek Jaroszewski w Czerwca 13, 2008, 14:36:21 --- Nie uważacie że misję są troche takie nudnawe ? Wiekszość polega na tym że trzeba wziać rzecz z jednej stacji i przetransportować na drugą.
--- Koniec cytatu ---

Generalnie misje dzielą się na dwa rodzaje: courier i kill. Najprawdopodobniej wykonywałeś te pierwsze. To jaką misję da ci agent jest losowe, ale szansa na otrzymanie misji danego rodzaju zależy od wydziału w którym pracuje agent. Jeśli chcesz robić misje typu kill zgłaszaj się do agentów z departamentów: Command, Security, Internal Security, Surveillance, Intelligence - będziesz miał 80-90% szans na misję w której musisz walczyć.

Tuba:

--- Cytat: Dormio w Czerwca 13, 2008, 10:57:48 ---A uruchamiasz tak jak normalne ?
Odpalać niestety trzeba ręcznie.

--- Koniec cytatu ---

Odpalam recznie, ale trzeba klikac chyba co chwile (tak mi sie wydaje) - i nic nie widze zeby to dzilalalo - np. w przpadku trafien - mam informacje ile zadalem obrazen - a tutaj nie widze nic...

---------------------------------
Mam inne pytanie dotyczace mapy. Zalozmy ze jestem w systemie A. Chcialbym sprawdzic jaka jest odleglosc od systemu X do systemu Z - czy moge w jakis sposob to sprawdzic? Sprawdzenie od aktualnego systemu do jakiegokolwiek innego jest latwe - wciskam set destination i widze jaka jest odleglosc - jak to sprawdzic gdy to sa dwa rozne systemy od tego, w ktorym jestem.

Tuba:
Kolejne pytanie -  jak zwiekszyc CPU?
Mam pernamenty jego brak - jakie jeszcze moduly i skile moga mi go zwiekszyc?

Goomich:

--- Cytat: Richie Rich w Czerwca 14, 2008, 16:25:39 ---Mam inne pytanie dotyczace mapy. Zalozmy ze jestem w systemie A. Chcialbym sprawdzic jaka jest odleglosc od systemu X do systemu Z - czy moge w jakis sposob to sprawdzic? Sprawdzenie od aktualnego systemu do jakiegokolwiek innego jest latwe - wciskam set destination i widze jaka jest odleglosc - jak to sprawdzic gdy to sa dwa rozne systemy od tego, w ktorym jestem.

--- Koniec cytatu ---

Ustawiasz destination na pierwszy, a potem waipont na drugi. Wiesz ile miałeś do pierwszego, więc jak długa jest cała trasa, wykonujesz proste odejmowanie.

--- Cytat: Richie Rich w Czerwca 15, 2008, 18:14:01 ---Kolejne pytanie -  jak zwiekszyc CPU?
Mam pernamenty jego brak - jakie jeszcze moduly i skile moga mi go zwiekszyc?

--- Koniec cytatu ---

Skill Electronic, moduł pod tytułem Co-Processor, implanty z serii 'Gypsy' KMB- zwiększają.
Poza tym są skille, które zmniejszaja zapotrzebowanie, np. Weapon Upgrades (jest też implant, który idntycznidziała).
poza tym możesz użyć modułów named (to takie, które w atrybutach mają parametr meta od 1 do 4).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej