Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions edycja trzecia

<< < (42/52) > >>

Tuba:
Wielkie dzieki Mona! Jak zwykle nie zastapiona:)

Wiekszosc tych umiejetnosci czy modulow daje dodatkowy procent np. 7%
Czy te 7% jest dodawane do aktualnej wartosci CPU czy do wartosci bazowej statku - jezeli do bazowej - to jak sprawdzic ile ona wynosi?

litestep:
Wszędzie w eve jest taka sama matematyka, stacking, wszystkie bonusy( skile, moduły, boostery, implanty itp.)  i kary się wymnażają. Jeśli masz np rakiety których zasięg wynosi 10 km to ze skilem od szybkości rakiet na 5 (50%) i skilem od czasu lotu na 5 (50%) dostaniesz
10km * (1+0.5) *(1+0.5) = 22.5 km.
Jedno tylko ograniczenie - jeśli masz jakieś moduły/rigi które robią dokładnie to samo, to każdy kolejny na tym samym staku będzie działał coraz gorzej, tak żę zazwyczaj nie stosuje się więcej niż 3 sztuki czegokolwiek, bo nie ma to sensu ( nie dotyczy to oczywiście np działek ).
Jeśli bierzesz przedmioty np z marketu to w ich info będą wartości bazowe. Jeśli w kosmosie zobaczysz info o twoim statku, to w zakładce moduły będą informacje uwzględniające skille itp.

Dormio:

--- Cytat: Richie Rich w Czerwca 14, 2008, 16:25:39 ---Odpalam recznie, ale trzeba klikac chyba co chwile (tak mi sie wydaje) - i nic nie widze zeby to dzilalalo - np. w przpadku trafien - mam informacje ile zadalem obrazen - a tutaj nie widze nic...

--- Koniec cytatu ---
Ciężko mi powiedzieć, bo ostatni raz defenderów to jakieś 3 lata temu używałem, a od tego czasu było od groma zmian.

Na pewno możesz wizualnie zobaczyć czy działają - powinieneś mieć rakiety lecące od Ciebie (bardzo szybkie swoją drogą), no i kolejna sprawa - jeśli rakiety przeciwnika Ciebie nie trafiają to chyba wszystko jest tak jak powinno, nieprawdaż ?

Kalressin:
Oj cos mi sie wydaje ze nie wszystko sie stackuje. Na przyklad bonusy z damage controla nie stackuja sie z hardami  a pirate sety nie stackuja sie z modulami.

Dormio:
2 patche wstecz było tak, że stackowały się jedynie atrybuty związane z:
- dmg
- resist
- locking
Wyjątkiem od powyższego był dmg cntrl (DC). Ogólna zasada mówiła, że stack penalty podlegają moduły dodające % do danych wartości, moduły dodające wartości stałe (np. 20m/s) nie podlegały penalty. Ostatnio jednak wprowadzili sporo zmian, część modułów pozmieniali i wydaje mi się, że obecnie już większość atrybutów podlega stackowi. Trzebaby posprawdzać.

Sety - implanty i hardwiring w ogóle się nie stackowały, ale jak jest teraz to nie wiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej