Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions edycja trzecia

<< < (29/52) > >>

Ostry:

--- Cytat: Mona X w Maja 13, 2008, 13:06:43 ---W skrócie: tak.

--- Koniec cytatu ---

Czy to oznacza że mogę zmienić ustawienia shipa poza stacją?

Xarthias:
Tylko jeśli masz dostęp do ship mainternance bay (posy, carriery itp). Czyli na obecną chwilę - niestety musisz wracać do stacji i się przefitować.

Ostry:
Ok dzięki wielkie  :)

karol66:
Mam 3 pytanka:

1. Czy jest jakis ekstra bonus za posiadanie bardzo wyskiego standingu do korpa lub frakcji? Slyszalem o czyms takim, ze przy standingu X do frakcji misje kurierskie zaczynaja dawac 3x tyle LP co normalnie (czyli zamiast 500-1500LP daja 2-4k LP). Poki co mam 9.99 do federation navy i 9.4 do frakcji gallente i nie zaobserwowalem zadnych benefitow z posiadania tak wysokich standingow poza bps od agentow cosmos.

2. Ktore statki gallente sie sprawdzaja najlepiej w pvp?
Sporo czytalem na forach o roznych typach statkow ale jakos tak sie sklada, ze najczesciej jak ktos chwali dana klase statkow (np. recony) to wymienia glownie shipy nie z "mojej" frakcji.
Mam w tej chwili wyskilowalem HAC'e, ceptory, recony, logistyczne, fregaty do walki elektronicznej  i cover opsy. Zastanawiam sie nad podnoszeniem albo BSow na 5 albo BC na 5 albo nad skilowalem statkow innej rasy. Glowny problem jest taki, ze jak chce sobie polatac na solo albo duo PvP to wychodzi mi ze jedyny ship jaki uchodzi za "dobry" to nano ishtar a ja raczej bym wolal latac czyms co kosztuje do 100mln "straty" (przez pojecie "straty" rozumiem koszt statku + modow po odjeciu ubezpieczenia).

3. Ship logi - to sa trash itemy czy jednak cos warte?
Jedni pisza ze ciagle mozna cos znalesc podazajac za wskazowkami jakie sa w nich zawarte a inni, ze kiedys one prowadzily do plexow ale od czasu jak zrobili eksploracje to sa unsless i nadaja sie tylko do recyklingu.

White_Haven:
Ad. 1 -> Osobiście nie zauważyłem jakiegoś szczególnego wzrostu w nagrodach po dobiciu pewnego agenta do 10. Nie wiem jak jest w przypadku kurierskich bo tych nie robiłem.

Ad. 2 -> *brak wiedzy praktycznej na temat Gallente w pvp*

Ad. 3 -> O ile mi wiadomo to nadają się tylko do recyclingu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej