Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

DRAMA BOMB ! Zły ruscy atakują :P

<< < (8/13) > >>

Hastrabull:
No coz Albi, widze ze twardo wierzysz w swoje twierdzenia i za nic nie ustapisz pola tak wiec powstrzymam sie od dalszych prob przekonywania Cie.

Powiem tylko jedno.

Jesli myslisz, ze BOB zostal pokonany i zepchniety do glebokiej defensywy, to grubo sie mylisz.
Jak do tej pory nie udalo sie wielkiej koalicji zlozone z 2/3 graczy eve zabrac bobowi nic. To co zostalo wielce 'zdobyte' przez koalicje to tereny ktore wczesniej bob zdobyl a potem po prostu wycofal sie stamtad :)
Delve jest niebieskie, moony harvestujace nadal robia miliardy, kazda wieksza bitwa wokol delve wygrywana jest przez boba (polecam http://www.killboard.net/fleetbattle/ ) a w dodatku te 2/3 populacji daje bobowi to czego chca i do czego dazyli czyli latwe cele. Poza tym CAP flota boba jest nienaruszona, natomiast koalicja traci capsy na potege (znow polecam killboard), POSy budujace capsy tez sa nienaruszone. Nawet Cynojammer w TPAR zostal wczoraj naprawiony.

Podsumowujac wielka koalicja graczy nie za bardzo zabija tego boba :) Co wiecej ta wielka koalicja zaczyna sie powoli zrec od srodka i niedlugo sie rozpadnie.
 - MC coraz bardziej zaczyna sie sklaniac do napa z bobem, bo stoja w miejscu i nic nie osiagaja
 - Polnoc utknela w y-2 tracac sporo capsow
 - Wielka ofensywa goonsow na delve skonczyla sie na kilku roamach po delve. poza tym cisza.

majama:
Nerfed.
Za złamanie punktu 2 regulaminu forum KSOD: http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=4588.0
X.

Folko:

--- Cytat: Johny w Styczeń 15, 2008, 15:19:40 ---Ciekawa teoria, sam to wymysliles?:D

--- Koniec cytatu ---

Po prostu mam info z pierwszej reki =) Zarowno dowodztwo RA jak i Ka-Tet to moi znajomi, choc blizej mi do Ka-Tet ;)

Folko:

--- Cytat: Sotharr w Styczeń 15, 2008, 14:25:24 ---Ka-Tet miało zamiar zaspamować POSami system z outpostem DMC, co było częścią wspólnego planu uknutego z RA. RA zakładało, że DMC poprosi ich o pomoc w usuwaniu POSów. Podczas tej operacji flota RA miała się zwrócić przeciwko kapitalom DMC i zniszczyć większość z nich w tym jednym uderzeniu.
Plan się nie powiódł, bo nieoczekiwanie pomoc DMC zaoferowały Atlas i Chaos Incarnate. Pod tym pretekstem RA wypowiedziało wojnę DMC i anulowało poprzednią umowę.

--- Koniec cytatu ---

Spore rozbieznosci miedzy Twoja wersja a realiami, ale i tak imponujacy kawal dobrego intela.

--- Cytuj ---Ka-Tet od dawna planowało atak na DMC i zwrócilo się o pozwolenie do RA, które zgodziło się przymknąć oczy na inwazję za 30 mld. RA chciało upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu, dlatego opracowali plan, o którym napisałem powyżej. Ka-Tet ponoć nie uiściło rachunku, bo inwazja się nie powiodła. :)

--- Koniec cytatu ---

Jeszcze wiecej dobrego intela, ladnie - troche sie minales w kwestii kasy :)

A co do nic do roboty - to mimo, ze faktycznie piszesz o sporych konfliktach - to jednak Ka-Tet, pozostajace poza starym paktem MAD nie bralo w nich generalnie udzialu, a piloci nudzili sie jak mopsy :)

Fajtlapek:
Mam okazje byc w DMC przez okres 2 miesiecy. I co ciekawe sa jest pierwsze 2 miesiace mojej gry. Jak jest naprawde wyglada sytuacja to Unrah wszystko napisal na forum eve-online. Ogolnie to Ka-teet przylecialo z okolo 80 osobowa flota z 2 freighterami pelnych sprzetu do posow. Na szczescie udalo nam sie ich zabublowac i odeprzelismy wlot w nasz teren. Pozniej po licznych mniejszych akcjach wpadlismy w 170 osob w ich teren. Pierwszy dzien walki byl przy stacji (moja pierwsza akcja pvp). Ogolnie bitwa wyrownala sie jak 1 do 1. Nastepnego dnia udalo nam sie schwytac MSa( nawet jestem na KM ^^ :). Kateet bal sie bronic wlasnego MSa. Wszystko bylo by pieknie gdyby nie reakcja RA. Jak narazie to sytuacja nie jest zbyt ciekawa, ktoz wie jak sie rozwiaze. Chociaz 2 miesieczny pobyt naprawde mi duzo dal. Pierwsze ataki 250~floty na wroga. 1 raz widzialem titana :) i dotego z naszego alliancu. Pierwsze rattingi w 0.0.
DMC dalo mi mozliwosci gry. Mimo to bede probowal ratowac naszego terenu jak sie da. Chyba ze council bedzie chcial inaczej.

Pozdro od Fajtlapka z Kingdom of Kador :)

Edit:
Dostosuj sie do regulaminu: Nick/Korporacje/Sojusz do podpisu prosze :)
-V.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej