Eve Online > NoobGarten

Walka w kosmosie ;)

<< < (2/7) > >>

Patrycjusz:
jejku.. dziękuje za kupe super przydatnych informacji.. w takim razie uzbrajam się w cierpliwość i skilluje , choć na razie zostałem przy cruiserze z małą artylerią - do misji lvl2 jak na razie kompletnie wystarcza.. co do tracking computera II - trza będzie jeszcze troszkę się poduczyć :) ok.. nie wiem o co chodzi z tymi skryptami ale sobie przegoogluje.. target painter jest chyba do rakiet?? z tego co mi wiadomo ale jak zwiększa signature radius to i do działek na pewno się przyda :) co do weba.. boję się go używać właśnie ze względu na mały zasięg.. musiałbym inwestować w działka a nie artylerie bo poniżej 10km to chyba artyleria sobie słabo radzi.. mimo wszystko dziękuję bardzo, ogromnie mi pomogliście..
pozdrawiam..

Yogos:
Jak googlujesz to pewnie englisha troszke znasz.

http://www.eve-online.com/guide/en/g61_5.asp

Patrycjusz:
poduczyć w sensie zrobić trajectory analysis na poziomie 4, żeby móc używać :) za linka dziękuję to mój ulubiony kalkulator ;) jak wkładam coś nowego żeby zobaczyć mniej więcej z jakiej odległości strzelać w zależności właśnie od wielkości celu.. bardziej nie wiem o co chodzi ze skryptami ale doczytam.. a co do języka to nie będzie problema..

Dormio:
Skrypty to modyfikatory współczynników wybranych modułów (np. sensor booster), po zastosowaniu skryptu moduł działa ~2x lepiej dla wybranego współczynnika (dla tracking kompa będzie to własnie np. tracking, ale masz również skrypt dla zasięgu dział). Oczywiście drugi współczynnik przyjmuje wówczas wartość 0.

Kombat:
Skille skillami ale tracking to dokładnie co Yogos podesłał - Optimal wcale nie oznacza 'najlepszej odległości przy której możemy strzelać'. Widać to zwłaszcza przy autocannonach.
To czy trafisz w cel czy nie to poza możliwościami działka i Twoimi skillami: Traversal velocity i singature radius celu.  Bardzo ładnie jest to przedstawione w w/w przewodiku a w skrócie:
Traversal velocity to relatywna prędkośc między statkami - łatwo to sobie wyobrazić w następujący sposób - jedziesz pociągiem i próbujesz wcelować z pistoletu w przedmioty które przemieszczają się za oknem. Bardzo trudno będzie Ci wcelować w rzeczy  które są blisko bo przelatują przed oknem bardzo szybko, te same przedmioty w większej odległości będzie już łatwiej trafić, chociaż prędkość pozostanie taka sama.
Signature radius to po prostu wielkość tarczy ;)
W związku z tym chcąc trafić w mniejszy cel powinieneś dążyć do zmniejszenia traversal velocity (ale pamiętaj że wtedy łatwiej trafić w Ciebie bo traversal jest zawsze taki sam dla obu statków). Przykładowo - nie orbituj małych statków, webuj je itp. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej