Eve Online > NoobGarten
Walka w kosmosie ;)
Patrycjusz:
Witam..
Gram sobie od jakiegoś miesiąca w EVE i po ostatnim zestrzeleniu mnie przez piratów i stracie jakichś 25M ISK (implanty) uzbierało mi się troszkę noobowych pytań.
Jakiś czas temu przesiadłem się w mojej wysłużonej fregaty do cruisera (gram minmatarem).. i oczywiście po wyskillowaniu troszkę medium gunnów obsadziłem wszystkie sloty średnią artyleria i pognałem na misje.. i co?? ZONK! latałem dookoła tych malutkich stateczków i za chiny nie mogłem żadnego trafić... nawet w wyliczonej odpowiedniej odległości.. jak Wy to robicie?? jak to jest, że pirat siedzący w battlecruiserze trafia mnie (leciałem fregatą) z odległości 15km i jednym strzałem niszczy mnie przez co mniemam że strzelał z dużego działka/artylerii a ja średnią artylerią z odległości 24km (optymalne) nie mogę trafić w trakcie misji w jakieś małe gówienka?
Oczywiście zacząłem już skillować tracking, sharpshooter.. jakie jeszcze skille poprawiają celność z większego działka w mniejsze stateczki.. nie strzelam rakietami.. chce się wyspecjalizować w minmatarskich działkach.. ostatnio wpakowałem sobie też takie cudo jak tracking enhancer i z misji dostałem implanta poprawiającego tracking o 3% i jest coraz lepiej ale mimo to nie tak jak Ci panowie przy stargatcie którzy zdjeli mój malutki stateczek jedym strzałem :)
Jakieś dodatkowe propozycje?? Czego używacie artylerii czy autocannonów?? Za wszelkie porady z góry dziękować...
Pozdrawiam...
MightyBaz:
pewnie cie klepnal kiedy wychodziles z cloaka po przeskoku z gejta, ship wtedy jest nieruchomym celem...
jesli masz problem z rozwaleniem frigates mozesz zawsze wsadzic sobie jakis tracking computer (dzialka szybciej sie "kreca" za celem) albo/i sensor booster (zwieksza sygnature celu - latwiej trafic)...ale z tego co wiem to projectile maja doskonaly tracking...moze strzelales poza zasiegiem swoich dzialek ( zaladowane ammo tez modyfikuje zasieg)...
Goomich:
--- Cytat: Mighty Baz w Stycznia 02, 2008, 09:24:45 ---
albo/i sensor booster (zwieksza sygnature celu - latwiej trafic)...
--- Koniec cytatu ---
Target painter.
--- Cytat: Mighty Baz w Stycznia 02, 2008, 09:24:45 ---
ale z tego co wiem to projectile maja doskonaly tracking..
--- Koniec cytatu ---
Artyleria?
LosBekoczoS:
--- Cytat: Mighty Baz w Stycznia 02, 2008, 09:24:45 ---...ale z tego co wiem to projectile maja doskonaly tracking...moze strzelales poza zasiegiem swoich dzialek ( zaladowane ammo tez modyfikuje zasieg)...
--- Koniec cytatu ---
Ehh maja tak doskonały tracking ze az najgorszy w grze z wszystkich mozliwych dzialek ;D
Jako doświadczony zyciem Minmatar moge ci polecic pare rzeczy.
- Uzywaj weba ( 10km zasieg ) zwalnia predkosc celu co daje naszym kochanym działkom szanse na trafienie :)
- Skile skille i jeszcze raz skile. Niechce tutaj zaczynac opowiesci dlugiej oraz oftopa ale Matarzy jako ze ich dzialka sa najbardziej deadly maja tez je zarazem najbardziej znerfione ( ie najgorszy "tracking" w grze) Moge ci tylko powiedziec ze ja zaczełem odczuwac przyjemnosc ze strzelania z projectli cos kolo 5mln sp w gunery ;D I do tego nalezy dązyc nie przejmujac sie poczatkowymi niepowodzeniami. Duzo skili w projectle odwdzieczy ci sie mozliwoscia uzywania pelnego wachlaza dmg, oraz wspanialym "alpha strike" ;D
Ellaine:
Tracking computer II ze skryptem da Ci 30% bonus do tracking, rownajac artylerie z innymi dzialami :)
Mniejszy kaliber = lepszy tracking, jesli masz 720mm, pomysl o 650mm
Fizyka w Eve jest nieco alternatywna i jesli orbitujesz, to chocbys mial cel ciagle w tej samej pozycji wzgledem burty, jego wyliczone transversal velocity jest wieksze. Lepiej zwyczajnie zwiewaj prosto, albo przez keep distance albo przez klasyczne zasuwanie w wybranym kierunku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej