Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
Ellaine:
Dlatego ze majac tylko fracht konkurujesz z fracht altami ludzi z 0.0. Nie maja czasu ani checi szukac biznesow handlowych a moga spokojnie puscic fracht po imperium na autopilocie na drugim kliencie, cokolwiek by nie robil ich main.
Dlatego wynajmowalny transport frachtem po imperium jest relatywnie tani i jest na niego malo zlecen a duzo wykonawcow.
Kiepskosc zarobku na samym frachtowaniu nie polega na tym ze przewiezienie 90 milionow tritanium i zarobienie na tym 0.2 isk na sztuce to taki strasznie denny zarobek, tylko na tym ze ilosc ludzi z frachtami sprawia, ze jest malo cenowo korzystnych ofert z 90 milionami tritanium.
Yogos:
Znajdz cargo na pełen fracht w jednej stacji z dobrą ceną to sie ukłonie.
Fachowo to sie robi tak żę buy ordera w makrominerskich systemach wystawiasz np. na lód (nawet kostki).
Wtedy po pewnym czasie masz pełne cargo i dobrą trase. Szukanie na makrecie czy kontraktach takich okazji to ciężki kawałek chleba.
Ellaine:
Woże kostki. Niestety konkurencja jest duża i zysk na frachcie jest bardzo mizerny, ale kostki to jedyna rzecz w której moge bardzo łatwo zapchać sobie wiele godzin dziennie lotami frachtowymi (zapewne właśnie dlatego że zysk na frachcie jest mizerny).
Jestem konkurencyjny bo uwielbiam latać całymi dniami na autopilocie ;)
termos:
Jak pisałem wcześniej: Co? Gdzie? Jak? Kiedy? To też stosuje się do życia transportowca. Jest trochę publicznych zleceń na frachty ale powiedzmy sobie szczerze są one marne i właśnie dlatego są publiczne. Większość atrakcyjnych możliwości zarabiania została rozdysponowana już na starcie. Więc bardzo ciężko jest komuś początkującemu znaleźć miejsce dla siebie ale to możliwe, gdzieś w końcu jest jakaś granica i wcale dla jakiegoś producenta dobrym rozwiązaniem może nie być założenie kolejnego alta tylko w celu latania frachtem. Choć pewnie takie wożenie dla kogoś nie jest wcale podstawowym źródłem utrzymania ale przy odrobinie dobrego planowania można i na tym ładnie zarobić
Dormio:
--- Cytat: Yogos w Stycznia 25, 2008, 11:07:18 ---Znajdz cargo na pełen fracht w jednej stacji z dobrą ceną to sie ukłonie.
Fachowo to sie robi tak żę buy ordera w makrominerskich systemach wystawiasz np. na lód (nawet kostki).
Wtedy po pewnym czasie masz pełne cargo i dobrą trase. Szukanie na makrecie czy kontraktach takich okazji to ciężki kawałek chleba.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego mam Ciebie wyręczać ? Dlaczego mam Ci podpowiadać, że nie musisz towaru zabierać z jednej stacji, a możesz z każdej po drodze... nie rozumiem dlaczego mam Ci podpowiadać, że nie tylko 0,1 ISK można zarobić na tritanium, ale równiez i 2 ISK na pyerite i 100 ISK na zydrine... no i zupełnie jest dla mnie niepojęte dlaczego MUSISZ latać frachtowcem ??? ::)
Malkontenci są wśród nas i jak widać wciąż żywe jest podejście - ach chcę zarobić, ale wysiłku to ja nie chcę :coolsmiley:
Chyba do usranej śmierci powtarzać będę - chcesz wozić to wóź ale nie narzekaj, że nudne i trza się nalatać. Nie chcesz latać to manipuluj rynkiem.
Często na modułach można spokojnie wyciągnąć 200-300% marży na transporcie pomiędzy regionami i czasem wystarczy zrobić ~10j.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej