Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
tic:
Witam ;) ;).Chcę założyć sobie konto w EVE...Przeczytałem gdzies w gazecie że ta gra jest platna :o :o...Czy to prawda?
Dormio:
--- Cytat: Skeer Ollani w Stycznia 24, 2008, 17:54:42 ---Szczerze? To jest fatalny biznes z niską marżą i dla cieeeeeerpliwych graczy. Rozmawiałem z Gregoriusem, który sporo wylatał frachtami (notabene Obelisk ma 750000m3, a nie 75000m3 w ładowni) i generalnie są same minusy - słaby zarobek, czasożerność, nuda, rzadko się trafiają ciekawsze przewozy.
AFAIK dzieje się tak od czasu, gdy powstały carriery i zaczęły efektywniej obsługiwać handel niż frachty.
--- Koniec cytatu ---
Aha... i Greg jest w pierwszej lidze handlarzy ?
Jeśli tak uważasz to pogadaj z Raanem, może nauczysz się czegoś więcej od gracza ekstraligii.
Jak dla mnie handel to doskonałe źródło by lekką ręką wyciągać dodatkowo kilka %... wystarczy być cierpliwym
Jeśli jesteś producentem to dodatkowo możesz zdobyć taniej minsy ustawiając w odpowiednich miejscach buy ordery (często różnia pomiędzy sell w danym regionie a buy sięga 40-60%). Co da całkiem przyjemny margines zarobku jeśli sam produkujesz rzeczy które potem sprzedajesz.
Najlepiej to widać na przykładzie dronek lub amo - cena rzadko jest niższa niż koszt produkcji obliczany na bazie sell orderów minerałów potrzebnych do ich produkcji. Zatem jeśli skupujesz minsy choćby o 20% taniej to już masz 20% zarobione. Oczywiście by to miało dużo sensu potrzeba kapitału i sprzedazy wielkowolumenowej, a to czasem wymaga frachtowca, ale dlaczego by nie skupić się na zarabianiu na samych minsach ? Problem w tym jedynie, że to już wymaga dużo czasu lub altów by znać ceny w kilku regionach, minimum. Nawet latać z towarem często nie musisz wystarczy, że zaczniesz sterować ceną... ale to już tajemnice handlarzy.
Aeon Horax:
--- Cytat: Mikołaj Dulny w Stycznia 25, 2008, 09:12:43 ---Witam ;) ;).Chcę założyć sobie konto w EVE...Przeczytałem gdzies w gazecie że ta gra jest platna :o :o...Czy to prawda?
--- Koniec cytatu ---
O rany, polecam zapoznanie sie z regulamiem i z:
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=10&topic=3433.0
I TAK, eve jest platne!!!
Skeer:
--- Cytat: Dormio w Stycznia 25, 2008, 09:36:21 ---Aha... i Greg jest w pierwszej lidze handlarzy ?
Jeśli tak uważasz to pogadaj z Raanem, może nauczysz się czegoś więcej od gracza ekstraligii.
Jak dla mnie handel to doskonałe źródło by lekką ręką wyciągać dodatkowo kilka %... wystarczy być cierpliwym
Jeśli jesteś producentem to dodatkowo możesz zdobyć taniej minsy ustawiając w odpowiednich miejscach buy ordery (często różnia pomiędzy sell w danym regionie a buy sięga 40-60%). Co da całkiem przyjemny margines zarobku jeśli sam produkujesz rzeczy które potem sprzedajesz.
Najlepiej to widać na przykładzie dronek lub amo - cena rzadko jest niższa niż koszt produkcji obliczany na bazie sell orderów minerałów potrzebnych do ich produkcji. Zatem jeśli skupujesz minsy choćby o 20% taniej to już masz 20% zarobione. Oczywiście by to miało dużo sensu potrzeba kapitału i sprzedazy wielkowolumenowej, a to czasem wymaga frachtowca, ale dlaczego by nie skupić się na zarabianiu na samych minsach ? Problem w tym jedynie, że to już wymaga dużo czasu lub altów by znać ceny w kilku regionach, minimum. Nawet latać z towarem często nie musisz wystarczy, że zaczniesz sterować ceną... ale to już tajemnice handlarzy.
--- Koniec cytatu ---
Ja pisałem o profesji transportowca, a nie o samym handlu z własnym kapitałem czy bazą produkcyjną. I nie zmienię zdania - mając tylko fracht i próbując z tego wyżyć, można się pociąć.
Dormio:
Policz sobie ile zarobisz jeśli przelecisz się z transportem 750k m3, na którym zarobisz 10%. Nawet jeślibyś miał przewozić tylko tritanium i zarobić na każdej przewiezionej sztuce 0,10 ISK to w kieszeni masz 75mln ISK.
Zmodeluj sobie to odpowiednio dla minsów, czy modułów, na których zarabiasz odpowiednio więcej, a dopiero potem narzekaj na to, że kiepska robota i zarobek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej