Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions 2

<< < (56/65) > >>

Ellaine:
Jesli handel Ci sie sprawdza, mozesz wystawiac konrakty kurierskie lub umowic sie z kims, piloci frachtow w highsec z reguly biora chyba cos w okolicy 400k za skok, co oplaca sie z reguly wszystkim :)
Ja ostatnio namiawiam swoich memberow do frachtowania, bo sam juz nie wyrabiam, a po co mi alt jak moge podzielic sie z radoscia lotow na autopilocie z innymi ludzmi? :)

Zaafiel:
o! o tym nie wiedzialem...moznaby tak do czasu swojego freightera cos pomyslec ;) a poniewaz i tak narazie skilluje learningi wiec nic tylko zarabiac ;) wielkie dzieki za wskazowke! Musze teraz tylko policzyc jak to wyjdzie w praktyce

Skeer:
Szczerze? To jest fatalny biznes z niską marżą i dla cieeeeeerpliwych graczy. Rozmawiałem z Gregoriusem, który sporo wylatał frachtami (notabene Obelisk ma 750000m3, a nie 75000m3 w ładowni) i generalnie są same minusy - słaby zarobek, czasożerność, nuda, rzadko się trafiają ciekawsze przewozy.

AFAIK dzieje się tak od czasu, gdy powstały carriery i zaczęły efektywniej obsługiwać handel niż frachty.

Ezrael:
A z tym marketem to nie jest tak jak RL, trza sprzedawac cos co jest stuffem ktorego sie zuzywa na codzien i najlepiej w duzych ilosciach ? np ammo , moze dronki . Bo przeciez takiego BSa to sie zazwyczaj kupuje raz na po roku, a jak ktos klepie misje np to ammo to leci jak woda , dobrze kombinuje ?

Ezrael.

Goomich:

--- Cytat: Skeer Ollani w Stycznia 24, 2008, 17:54:42 ---AFAIK dzieje się tak od czasu, gdy powstały carriery i zaczęły efektywniej obsługiwać handel niż frachty.

--- Koniec cytatu ---

Carriery przestały obslugiwać handel. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej