Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions 2

<< < (45/65) > >>

Skeer:
I pomyśleć, że ja głupi mam percepcję bazową 4...  :P

PS skilluj lerningi - basic do 5, advanced do 4. Charyzmę możesz sobie odpuścić (jakieś lvl4 basic i adv na 2-3 starczy)

Dormio:

--- Cytat: Wiktor Morawiec w Stycznia 14, 2008, 20:22:25 ---percepcja 16
Sila Woli 11
int 7
charyzma 6
memory 5

--- Koniec cytatu ---
Generalnie to im niższa charyzma tym lepiej. IMHO masz zbyt niskie int i mem, ale to wyjdzie dopiero później. Statki i działa/rakiety rzeczywiście będziesz szybko skillować, ale już problem będzie ze skillami do capa/pancerza/tarcz/etc.

W grupach gunnery i spaceship command masz oczywiście sporo skilli (na początek pewnie będziesz zainteresowany około 30-ma), ale niestety to co tam zyskasz stracisz na skillach z grupy electronics, engineering i mechanics, odrobinę słabiej może się to odbić na navigation (jakieś 60 skilli w sumie).

Przemyśl... może warto jednak podciągnąć int i mem o 1-2 pkt.

Atrybuty początkowe nie są dane na zawsze, bo masz skille którymi możesz zmodyfikować o max 10 pkt i kolejne 5 pkt możesz uzyskać z implantów. Modyfikowanie skillami to około 3-4 miesiące (licząc adv. na 4) przy Twoich początkowych atrybutach i skillując w tym samym czasie tylko najpotrzebniejsze Ci skille (np. statki). Na implanty +5 pewnie jeszcze przez jakiś czas nie będzie Ciebie stać bazując na zarobkach ingame, ale +1-3 powinny być w Twoim zasięgu w tym samym czasie. Więc za 4 miesiące powinieneś mieć atrybuty początkowe podniesione o 10-12 pkt. Czyli będziesz skillować średnio licząc 2x szybciej.
Zakładając, że skupisz się jedynie na skillach w learning w ciągu miesiąca powinieneś wyskillować basic (+5) i zacząć adv.
Ja dopiero w tym momencie zaczynałbym skillowanie innych skilli (użytkowych). No ale co robić przez ten miesiąc poza tym, to już zostawiam Tobie do przemyślenia.

rogaty666:
Zrobilem postac Minmatar/Brutor dajac 3 pkt w inta i 2 w memory(Rasa ta zaczyna z 4 i 4)... wiecej nie moge bo nie ma. Charyzmy mam 6 bo taka jest poaczatkowa dla mojej rasy. Czy moge to jakos zmienic?
Bo faktycznie skoro z grup skilli opartych na mem/int jest dwa razy wiecej to wydaje sie ze statystyki powinny wygladac zupelnie inaczej.

Dormio:
Sam sobie odpowiedziałeś dlaczego sugerowałem zmianę. :)
Skoro dla tej rasy się nie da to może spróbuj inną ?

ivil:
z matarow chyba najlepiej da sie poskladac sobiestorow. poczatkowe statsy to

cha 6
int 8
pe 10
mem 8
will 7

learningi przy zachowaniu odpowiedniej kolejnosci skillowania i implantach +3 to gora dwa miesiace nawet wliczajac to ze po drodze bedziesz skillowal cos aby nie pasc z nudow.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej