Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
Dormio:
Jako ostrzeżenie podpowiem, że duże transakcje są monitorowane. Za duże przelewy CCP uznaje powyżej 1mld ISK. Skąd wiem to już moja słodka tajemnica ;) ;D
Christoforos:
Dobra, głupi pomysł. Przepraszam za poruszanie tego tematu.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Dormio w Stycznia 02, 2008, 12:20:35 ---Jako ostrzeżenie podpowiem, że duże transakcje są monitorowane. Za duże przelewy CCP uznaje powyżej 1mld ISK. Skąd wiem to już moja słodka tajemnica ;) ;D
--- Koniec cytatu ---
Tylko 1mld? W dobie szalejącej inflacji i statków kosztujących parę miliardów musieliby zatrudnić setki osób żeby to monitorować. No chyba, że chodziło Ci tylko o logowanie bez sprawdzania. Tak aby można było w przyszłości do tego wrócić.
Dormio:
Myślisz, że aż tak wiele przelewów codziennie jest robione na kwotę przekraczającą 1mld ?
Zakupy/kontrakty to zgoda... ale przelew char-char ?
Poza tym to automat. Co oni z tym potem robią to inna kwestia, ale u "podejrzanych" osób nawet automatyczny monitoring... no wiesz o co chodzi :D
Serwerowi wykazanie podejrzanych transakcji zajmie kilka sekund minut, góra. Porównanie danych zrzuconych do arkusza to kolejne kilka minut, w efekcie możesz wyłapać "nieprawidłowości" pojawiające się w miarę regularnie.
Ellaine:
Mozna skonstruowac zapytanie ktore wylapie osoby i grupy osob z ewidentnie ujemnym bilansem przelewow poza korp/sojusz, do roznych osob. Jesli rozdajesz iski ale Ci oddaja, to znaczy ze jestes bankiem i pozyczasz biedniejszym kolegom. Jesli rozdajesz iski w korpie albo sojuszu, no to ok, pewnie jestes dobrym wujkiem pomagaczem albo gosciem odpowiedzialnym za refundacje strat w sojuszu. Jesli rozdajesz wielu, przypadkowym, niepowiazanym osobom, no to podpadasz pod handlarza isków. Jesli rozdajesz za posrednictwem sieci altów to też da się wyłapać.
Można wykrywać powtarzające się transakcje i kontrakty za sumy nieprzystające do ceny rynkowej przedmiotu. Każdy czasem da się złapać na scam, ale jeśli ktoś robi to regularnie w sposób podpadający pod jakiś schemat, prawdopodobnie stara się przekazać dyskretnie iski dla innych postaci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej