Eve Online > NoobGarten
Cosmic Anomaly
sneer:
pytanie brzmiało z czego wypada / jeśli wypada coś extra ? a nie co się dostaje z typowej exploracji bo to jest na każdej stronie forum missions& explorations eve / wątek jest o anomaliach
drugie pytanie było z jakich anomali ? pytanie zadane gdyby coś wypadało ze struktur / w takim wypadku nazwa anomalii i rodzaj struktury byłby dla mnie odpowiedzią- dotychczasowe doświadczenie wskazuje na marnotrawstwo amunicji na nie /
anomalie to uboższe unknown na które trzeba tylko scannera
więc opowiadanie o gas clouds / nagrodach z siteów archeo i paskach gravimetric świadczy o braku zdolności czytania ze zrozumieniem lub braku wiedzy
twój wybór
Dormio:
Problem w tym, że nikt nie ma takiej listy, a jedynie co można zrobić to odesłać Ciebie do poradników w których jest opisywane.
Poza tym de facto chyba mylisz pewne rzeczy, bo jeśli skanujesz sondami to masz możliwość znaleźć 6 rodzajów sygnatur, a jeśli skanerem pokładowym to tylko 1: cosmic anomaly. Zapewniam Ciebie, że to nie jest żaden uboższy krewny.
Jak wcześniej napisałem - to dawne kompleksy NPCów teraz się tak nazywają, a ponieważ wzbogacono ich różnorodność to trafiają się takie w których są budynki mające itemki, jak i takie co mają jako tło wrzucone asteroidy z minsami. Zdecydowana jednak większość to po prostu combat.
Jeśli zatem miałeś pecha i nie trafiłeś na odpowiednie to już Twoja strata. Ja miałem okazję oglądać gas cloud na cosmic anomaly znalezionej przez pokładowy skaner. Może mam więcej szczęścia od Ciebie, a może po prostu więcej uwagi zwracam na otoczenie NPCów. Twój wybór.
sneer:
jesteś zatem pierwszą osobą która na jakimkolwiek forum przyznała że ze skanera pokładowego da się uzyskać anomalie inne niż combat / jesteś pewien że nie były to miejsca sondowane ??????
jeśli tak jest zwracam honor i przepraszam a zajadłość zrzucam na poranne opóźnienie kanapek do biura
chciałbym jednak uzyskać jakieś potwierdzenie / wtedy możę opłacałoby się szukanie anomalii zamiast robienia ich przy okazji /
eksploracja jest dobrze opisana / jeśli czegoś brakuje to jakichś statystyk - ale tych raczej nie otrzymamy /
anomalie - wbrew pozorom na głównym forum jedyne co się da znaleźć to to że zasłaniają inne plexy podczas rzucania multispectrala
zatem pytania są jak najbardziej na miejscu
co do ubogiego krewnego unknown znajdywanych sondami / nie eksplorowałem nie mam porównania / to odniosłem wrażenie że ludziska wynoszą sporo więcej korzyści niż z anomalii
max co miałem w 0.0 z anomalii to jakieś 25+ mil z bounties po 5 albo 6 falach angel thronów/ malakims z obstawą
matomiast nic nigdy nie wypadło ze struktury / poza zwykłym ammo / nie było factiona / te gonię regularnie w paskach jak się zapuszczam w mniej uczęszczane rejony 0.0/
Fedajkin:
Ano anomalie są maniej opłacalne od skanowanych plexów... i jest w tym pewne uzasadnienie, na wyskanowanie plexa poświęcasz ileś czasu i skilla, a do anomalii nie musisz mieć żadnych skili ze skanowania.
sneer:
zgadzam się w pełni
pytanie tylko czy idąc ta filozofią w ogóle warto w anomalie wlatywać
u mnie jest tak że kiedy już jestem w bs-ie i farmię pasek / przy okazji skanując anomalie / to w zasadzie moge polecieć
natomiast kiedy jestem w pvp hurricane i latam solo na obrzeżach regionu / szukając guza , faction ratów , npc farmerów - niepotrzebne skreślić / to nic mnie do takiej anomalii nie zagoni bo oczekiwane zyski są skromne.
a prawda jest taka że własnie w takich odludnych rejonach anomalii może być 5-6 na system / średnio /
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej