Eve Online > NoobGarten

Cosmic Anomaly

<< < (5/12) > >>

Dormio:

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 10:12:30 ---jesteś zatem pierwszą osobą która na jakimkolwiek forum przyznała że ze skanera pokładowego da się uzyskać anomalie inne niż combat  / jesteś pewien że nie były to miejsca sondowane ??????

--- Koniec cytatu ---
Poproszę o cytat gdzie tak napisałem. Wielokrotnie pokreślałem, że można dodatkowo uzyskać korzyści poza combat wynikające z tła "misji". I proszę przestań mylić, anomalie można skanować zarówno przez pokładowy jak i sondami, ale sondy pozwalają na wyskanowanie również innych niż cosmic anomaly sygnatur.
Mówimy albo o tym samym albo o czymś innym. Jeśli masz na myśli skanowanie tylko za pomocą pokładowego skanera to tylko cosmic anomaly możesz wyskanować i te są zawsze combat, ale czasem przy okazji możesz uzyskać dodatkowe korzyści (tak nie mylę się - trafiłem za pomocą pokładowego skanera na sygnaturę gdzie na miejscu spotkałem gas cloud nie licząc NPCów). Nie mnie jednak oceniać prawdopodobieństwo spotkania takiego miejsca jak CCP przygotowało ponad 150 różnych wariantów. W dodatku raz miałem przyjmność trafić na escalation path... więc i tu potwierdzam, że istnieje taka możliwość.

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 10:12:30 ---co do ubogiego krewnego unknown znajdywanych sondami / nie eksplorowałem  nie mam porównania / to odniosłem wrażenie że ludziska wynoszą sporo więcej korzyści niż z anomalii
max co miałem w 0.0 z anomalii to jakieś 25+ mil z bounties po 5 albo 6 falach angel thronów/ malakims z obstawą
matomiast nic nigdy nie wypadło ze struktury / poza zwykłym ammo / nie było factiona / te gonię regularnie w paskach jak się zapuszczam w mniej uczęszczane rejony 0.0/

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem ile obecnie wynosi % prawdopodobieństwa wypadnięcia czegoś faction z budynku, ale czytałem gdzieś, że możliwość napotkania faction ma być w granicach 1%. Z drugiej strony CCP wyraźnie napisało, że w tych systemach w których były wcześniej "dobre" kompleksy (np. 10/10) prawdopodobieństwo wysondowania dobrej (bogatej) sygnatury jest znacznie wyższe - nie podali jakie.

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 11:43:29 ---pytanie tylko czy idąc ta filozofią w ogóle warto w anomalie wlatywać

--- Koniec cytatu ---
Podobno na 10/10 można było zarobić około 1+mld, ale wymagało to generalnie grupy osób. Sam nie miałem okazji odwiedzić 10/10.

sneer:

--- Cytat: Dormio w Października 11, 2007, 10:00:30 ---

Jeśli zatem miałeś pecha i nie trafiłeś na odpowiednie to już Twoja strata. Ja miałem okazję oglądać gas cloud na cosmic anomaly znalezionej przez pokładowy skaner. Może mam więcej szczęścia od Ciebie, a może po prostu więcej uwagi zwracam na otoczenie NPCów. Twój wybór.

--- Koniec cytatu ---

na przykład tutaj 8)
cały temat jest poświęcony tylko i wyłącznie anomalies
to ty próbujesz przy każdej okazji o eksploracji i potem się dziwisz żę jesteś ze mną niekompatybilny

sneer:
prawdopodobieństwo factiona jest znacznie poniżej 1%
wiem coś o tym bo przez kilka tygodni czesałem paski z dala od stacji w ich poszukiwaniu
myslę że wielokrotnie robiłem 100+ pasków czasem nawet 150 +
factionów złapałem w 3 tygodnie 27 albo 28 sztuk i tylko dlatego że raz wypadło mi 7 sztuk w 2.5h  :D
efekty / poza ammo i tanimi modami
domi large artillery bpc
domi med ac bpc
halo delta
reszta bajerów pewnie sumarycznie była warta jakieś 100 mln
czyli skromnie

Dormio:
Mnie każesz czytać ze zrozumieniem...
Porównaj:

--- Cytat: Dormio ---Ja miałem okazję oglądać gas cloud na cosmic anomaly
--- Koniec cytatu ---
z:

--- Cytat: sneer ---ze skanera pokładowego da się uzyskać anomalie inne niż combat
--- Koniec cytatu ---
i teraz powiedz raz jeszcze gdzie napisałem, że da się uzyskać anomalie inne niż combat ? Chyba, że cloud gas uważasz za anomalię inna niż combat pomimo znajdujących się tam NPCów, a sama chmura jest jedynie tłem (tak z tej chmury można było produkować boostery) dla rozwałki NPCów. Podobnie jak notorycznie znajdowane różne kamulce.

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 12:26:50 ---to ty próbujesz przy każdej okazji o eksploracji i potem się dziwisz żę jesteś ze mną niekompatybilny

--- Koniec cytatu ---
Jesteś pewny, że ja tylko eksploracji, czy może przy okazji podopowiadam, że jak chcesz więcej to zajmij się eksploracją ?

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 12:33:57 ---prawdopodobieństwo factiona jest znacznie poniżej 1%

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jakie jest, wiem o jakim CCP gdzieś kiedyś napisali. W sumie to fajnie się czyta jak na podstawie własnych prób chcesz wyrokować gdy w tym samym czasie w EVE odbywa się ich 10 000 x więcej (powiedzmy, że tylko tyle osób ratuje równocześnie). W dodatku powiedz - skanowałeś te paski i dopiero na odkrytych cosmic anomalies szukałeś faction, czy po prostu sprawdzałeś jakie na pasku są raty (zupełnie nie wiem co to miałoby mieć wspólnego z cosmic anomalies) ?

sneer:
to taka próba wytrzymałości klawiatury ?
obawiam się że wychodząc na obiad nie utrzymam tempa   :crazy2:

no cytując mnie mógłbyś podać całe zdanie - połowy treści brakuje i nawet ja sam o sobie stwierdziłbym - idiota gdybym się tym pół-cytatem sugerował

o eksploracji napisano już tyle że cięzko byłoby nawet bibliografię materiałów spisać / przynajmnij dla mnie bo ostatnio w pracy sporo czasu spędzam na eve forum
natomiast o anomalies jest jak na lekarstwo i temu ten wątek miał służyć
odpowiedzi na zadane pytania zostały już udzielone / podziękowania dla Laira i venec
a my dalej rzuamy sobie tą cegłę ....
i tylko dalej zastanawiam się po co  / poza uciecha gawiedzi która się grzecznie odsunęłą i nie przeszkadza

co do statystyk - to są to staty paskowe bo trudno mieć wiarygodną statystykę z anomalii / ilość wykonanych obserwacji będzie zbyt mała/
co do innych ocen - mam dostęp do corp walleta a przez 2-3 tygodnie mieliśmy w corpie 3 isk farmerów więc oglądając ich dokonania można było sobie też wyrobić zdanie / a pracowite chłopaki były trzeba przyznać /
wpadał im przeciętnie 1 faction dziennie na osobę za 8-9 godzin hurtowego farmienia
ale to w sumie off topic
jak ktoś będzie zainteresowany to chętnie pogadam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej