Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Polski zjednoczony ally
Hastrabull:
akademickie rozwazania, ktore nic nie wnosza...
Ellaine:
--- Cytat: Vulor w Październik 09, 2007, 10:44:49 ---Nie sądzę też, żeby trzon industrialny chętnie zarabiał kasę i budował statki, a następnie oddawał to ludziom od pvp za free (chyba, że sa to same alt trzonu pvp).
--- Koniec cytatu ---
To ja jestem wyjatkiem i moge nawracac carebeary na swoje podejscie. Bardzo chetnie buduje statki i wrzucam je na fundusz wojenny, żeby wojacy mogli sobie szybko wsiąść i walczyć. Zdecydowanie wole zbudować i sfitować statek i cieszyć się że ten statek się przyda i zabije moich wrogów we wprawnych rękach, niż zbudować i sfitować ten sam statek, nudzić się w nim na pvp opie a potem zginąć bez sensu. Jedyne czego potrzeba żeby uzyskać całe stada takich ludzi i hangary pełne sniper BSów gotowych do walki, to odrobina uznania za taki wkład w sojusz a nie traktowanie tej grupy jak podnóżki. Poprostu czasem trzeba żeby wszyscy lecieli na opa, a czasem opłaca się żeby ci którzy lubią pvp pvpowali 100% czasu a nie siedzieli na ratach, a ci którzy nie lubią, dostarczali im na zamówienie sprzęt.
Mitzrael:
Wszytko OK. Tak jak mówiłem takie osoby są bardzo potrzebne. W większości wychodzi że tak naprawdę nabijają sobie swój własny wallet. Przydało by się coś w rodzaju raportów co robię dla corpa/aliansu (mniejsza anonimowość) i aby nie było konkurencji w wewnątrz aliansu. Wiem że trudne jest wykształcenie w ludziach myśli: robię coś dla aliansu bo jestem jego częścią i bezemnie jest słabszy tak jak ja bez niego... ale napisałem :).
Zolthar:
--- Cytat: Deaell Portt w Październik 09, 2007, 01:44:23 ---Zolthar nie obraz sie, ale popatrz ingame jaki TAX ma Koshaku. Teraz mamy 50%, ale wczsniej mielismy 100%. Ustaw w jakimkolwiek polskim korpie taki tax i zobaczysz co sie bedzie dzialo. Dla mnie Eot poniewaz ta dyskusja nie spowoduje, ze ja zmienie zdanie, albo TY je zmienisz poniewaz mamy odmienne spojrzenia na te sprawy. Co do
--- Koniec cytatu ---
normalnie mamy 15%, w weekendy ustawiam na 45% a w razie wojny lub czegos takiego ustawiam 100%, jakimś cudem korp istnieje powiem więcej rozwija się :)
Ostatnio ludki w korpie załątwiły mi Revelation, a w ostatnich tygodniach kupiliśmy kilka thanatosów i morosa, wszystko ze składek ludzi + tax.
any other questions ?
--- Cytuj ---Coven to nie jest mi taki to obojenty alians i cos tam wiem (ptaszki mi cwierkaly). W kazdym razie nie jest to tak rozowo jak przedstawiasz. No, ale nie chce ci zarzucac e-peena bo rozumiem, ze kazdy swojego broni. Wiec peace and fly safe m8.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz zalezy który ptaszek ci ćwierkał. Jak znajdziesz idealny alians to weź mi podaj nazwę to się tam dołączę. Zastrzegam chcę Aeona, zerowe podatki, stuff za friko all time pvp, i wogóle jeszcze lody :)
C0VEN jest dynamicznie rozwijającym aliansem, i jedno mogę ci zagwarantować lojalność i zaangażowanie ludzi. A zamordyzm swoją drogą bez niego nic nie zrobisz bo zaraz myszy harcują.
MightyBaz:
--- Cytat: Zolthar w Październik 09, 2007, 01:12:12 ---Nie zrozumiałeś mnie albo ja napisałem niejasno, trzon industrialny nie ma prawa bytu w aliansie :)
--- Koniec cytatu ---
hm..to jaki macie trzon? tzn z czego utrzymujecie sie? macie jakies posy, stacje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej